Programma

Maandag 19 maart 

Opening 17.00 – locatie: LH garage

Voordat iets zich kan ontpoppen van een gedachtespinsel van zes mensen tot een waar spektakel heb je een begin nodig. De vruchtbare ideeën van deze zes toppers hebben geleid tot meer creatievelingen met nog meer spektaculaire ideeën. Maar zoals gezegd; zonder begin heb je hier niets aan. Daarom wordt maandag 19 maart het zesde lustrum officieel geopend. Kom allen kijken hoe de voorzitter van onze mooie vereniging samen met de voorzitter van de lustrumcommissie niet alleen het lustrum, maar ook een varken openen. En wie weet win jij wel munten!

Lustrum openingsborrel (LOB) 18.00 – locatie: LH garage

Dit keer op maandag geen WOB maar een heuse LOB, oftewel: Lustrum Openings Borrel! Aan de innerlijke mens is gedacht, want de openingscommissie zal deze LOB voor jullie draaien. Met bier en eten in overvloed leg je hier alvast een goede bodem voor de receptie en het daarop volgende feest!

Receptie 20.30  – locatie: LH garage

Na de LOB en het honorairendiner is iedereen natuurlijk is de opperste vorm van extase. Vanzelfsprekend wil je dan het bestuur feliciteren met het al 30 jaar lang fokken van vee en het organiseren van geweldige activiteiten. Op dat moment realiseer je je dat het lustrum nu al geslaagd is en dat je dat graag wilt komen vertellen aan de lustrumcommissie. Gelukkig heb je daar tijd voor op de receptie.

Openingsfeest 00.00 – locatie: LH garage

Je realiseert je dat je wel klaar bent met feliciteren en dat je eigenlijk meer bier wil drinken en dansen met alle leuke mensen die naar de receptie gekomen zijn. We wisten natuurlijk dat dit punt zou komen en willen zelf ook wel een dansje doen op de dansvloer. Laat die speakers maar pompen met die hits tijdens het openingsfeest!

Dinsdag 20 maart 

Zwijnfestijn  13.00 – locatie: Tolakker

Overdag kunnen studenten, vrienden, oud-leden en medewerkers van de faculteit zich vermaken met een rundveebeoordeling met de koeien van de Tolakker en bijvoorbeeld meedoen aan een workshop schapen-scheren. Wil je liever andere competenties verbeteren? Wees niet getreurd, want de zwijnfestijncommissie heeft nog veel meer voor je in petto! Het paradepaardje is natuurlijk de Roze Cross. Vriend wordt vijand, strijd om de eer en leuke prijzen, doe mee als team of individueel. Trek je lustrum klompen aan en geniet van muziek en lekker eten!

Themafeest 20.00 – locatie: LH garage

Het begint te schemeren, je hebt je bewezen tijdens de Roze Cross en daarna al je zonden en zorgen van je af laten vallen in de jacuzzi. Na deze verfrissende behandeling haal je een sigaar en wat lekkers te eten. Je ziet een stoet mensen zich richting de LH garage begeven. Je trekt je Hollandsche outfit aan en sluit je aan bij de stoet. Want jij COWt van Holland! Samen doen we spelletjes en feesten we tot in de late uurtjes op het themafeest!

Woensdag  21 maart

 “Dierendokter voor één dag” 09.00 – locatie: kinderboerderij Griftsteede

Je bent van mening dat men steeds minder van de natuur af weet en al helemaal niet wat er op een boerderij gebeurt. Je vindt dit een kwalijke zaak en besluit daarom dit probleem te tackelen. Samen met tig andere vrijwilligers begeef je je naar kinderboerderij Griftsteede waar over een paar minuten bijna 200 nieuwsgierige basisschoolkinderen komen. Je hebt enorm veel zin om deze kinderen de komende 3 uur van alles te leren over waar hun eten vandaan komt en wat een veearts precies doet! Stiekem hoop je dat je in de pauze nog wel even tijd over hebt om met de varkens te huddelen en konijnen te knuffelen.

Lamme leden lunch 13.00 – locatie: Tolakker

Vol positieve vibes neem je afscheid van de kinderen. Het is je allemaal duidelijk geworden, “Leuk die koters, ik ga ze missen, maar ik wacht nog wel een paar lustra voordat ik hier aan begin!” Door al die enthousiaste kinderen ben je helemaal vergeten hoe laat het is en je realiseert je dat je best wel trek hebt gekregen. Je begeeft je snel naar de Tolakker om alle mineraal en water tekorten weer aan te vullen en jezelf aan te sterken, want je weet: ik heb nu even rust, maar ik moet zo weer shinen!

Veterinaire Ossenjacht 15.00 – locatie: Utrecht

Vol goede moed en met een goed gevulde maag ga je samen met je team op stap. Nee, niet op die manier, daar is het nog te vroeg voor. Je gaat je veterinaire speurneus inzetten en die grijze massa laten kraken om zo alle andere teams te verslaan en de prijs te claimen. Jij laat je niet misleiden daar vage hints en moeilijke raadsels! Ruim binnen de drie uur weet jij met je team alle puzzels op te lossen. Jullie gaan alvast naar de dinerlocatie en nemen een overwinnings biertje, terwijl de andere teams langzaam binnen druppelen.

Donderdag 22 maart 

Mini-BiLE 07.00 – locatie: verschillende

Je schrikt wakker, je blaas staat op springen. Opgelucht kom je weer van de wc, echter schrik je nogmaals wanneer je de klok ziet. Je springt onder de douche en op de fiets werk je snel een boterham weg. Pfff, je bent trots dat je op tijd bent en kijkt terug op een mooie avond. Je dommelt een beetje weg en hoort op de achtergrond nog vaag het getetter als de megafoon en microfoon hun woorden uitwisselen. Je laat je lekker rondtoeren door de buschauffeur  tijdens de mini-BiLE!

Boerenzangborrel  20.00 – locatie: LH garage

Je kijkt terug op een mooie dag. Die olifant had toch even bijna de bus omgeduwd, maar uiteraard is de dag vlekkeloos verlopen. Ook het eten was heerlijk en wat een leuk sfeertje hing daar op de voergang. Je hebt je stem gespaard voor vanavond door alleen maar door de megafoon te schreeuwen. Je pakt je zangbundel uit je goodiebag, maar stiekem weet je dat je die niet nodig gaat hebben. Je kent immers alle boeren hits al! Maar het is wel een leuk aandenken en die chique pul ook!

Eindfeest  23.30 – locatie: LH garage

Heel wat liter bier en fijne hits verder heb je eigenlijk geen stem meer over. Gelukkig hoef je zelf niet meer te zingen en kan je focussen op belangrijkere dingen zoals aan je fokdoel werken. Je realiseert je dat je nog niet soepel genoeg bent en drinkt eerst nog het nodige spraakwater. Opeens hoor je de foute hitjes knallen en weet je dat het tijd is: Sensation Pink tijd! Niets houdt jou meer tegen, je danst er flink op los, struikelt nog een paar keer en morst bier over jezelf. Maar dat doet je niks, je geniet! Opeens dringt er iets tot je door, je voelt je sip: het spektaculaire lustrum is bijna klaar. Nog maar een uur. Je wil dat het niet stopt, je kan nog maar één ding doen. Het laatste redmiddel: de tijdmachine! Snel denk je: die tussen-bak-tijd moet naar beneden. Je gaat naar de bar en bestelt vijf bier. Je kan Mustafa niet vinden, dan maar zonder hem. Je drinkt en danst door tot in de eeuwigheid.

Vrijdag 23 maart

 The aftermath

Je bent helemaal naar de getver gegaan en heel je ritme is nergens meer te vinden. Je wordt veelste vroeg wakker en vraagt je af wat er gisteren allemaal is gebeurd. Je pakt je mobiel erbij en bekijkt alle foto’s op Instaham. Je kan trots op jezelf zijn, de tijdmachine tactiek heeft gewerkt! Je wil weer gaan slapen, maar het lukt niet. Doelloos blijf je naar het plafond staren. Je overdenkt je leven opnieuw en opnieuw. Je wordt een beetje moedeloos en besluit om iets met je leven te doen! EUREKA! IK MOET HELPEN MET OPRUIMEN, zo krijg ik weer een doel. Niks geen zwart gat. De luco heeft je nodig en je snelt je naar de LH garage. Je wordt met open armen en lekker eten ontvangen. Je kijkt in het rond en realiseert je dat iedereen slecht is, maar vooral ook gelukkig. Je weet het zeker: dit raak ik nooit meer kwijt!

Een Veefokker voor altijd!