[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Onze vereniging, de Veterinaire Vee Fokkers Club “De Uithof”, bestaat uit studenten studerende aan de Faculteit der Diergeneeskunde te Utrecht. Wij houden ons bezig met de fokkerij van herkauwers (rundvee, schapen en geiten), varkens, pluimvee en alles wat daar mee samenhangt.

De veterinaire student bekend maken met bovenstaande diersoorten is het voornaamste doel van onze vereniging. Daarbij bieden wij verdieping op onderwerpen binnen deze sector en over deze diersoorten. Denk daarbij aan fokkerij, voeding en huisvesting. Dit geeft aankomende dierenartsen bredere kennis die van pas komt bij de latere beroepsuitoefening.

Door het organiseren van rundveebeoordelingsavonden, excursies naar rundvee-, varkens-, pluimvee- en schapenbedrijven in binnen- en buitenland en door het viermaal per jaar uitgeven van het blad Koeieletters wordt geprobeerd deze doelen te bereiken. Door het beoordelen van rundvee wordt er op een andere manier naar het dier gekeken, in plaats van met de overbekende klinische blik. Verder worden er op fokveedagen en tentoonstellingen nieuwe foktrends en andere actuele zaken bekeken. Eens per jaar wordt er een excursie naar het buitenland georganiseerd, zoals afgelopen jaar naar Schotland. Daarnaast worden diverse lezingen georganiseerd en is het symposium een jaarlijks terugkomende activiteit. Het symposium is zowel interessant voor studenten als dierenartsen.

Voor studenten bestaat de mogelijkheid ervaring in het schapenverlossen op te doen. De vereniging legt contacten met de schapenhouders, die in de “lammertijd” hulp kunnen gebruiken. Er wordt hiervoor een apart adressenbestand bijgehouden welke in te zien is in de Veefokkerskamer.

Meer weten over de activiteiten van de V.V.F.C.? Kijk dan verder op de website of kom in de pauze langs in onze Veefokkerskamer voor een kop koffie of thee. Bellen of schrijven kan ook naar:

V.V.F.C. “De Uithof”
Yalelaan 1
3584 CL Utrecht
Tel. 030 253 46 94
bestuur@veefokkers.com[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][helpme_events column=”1″ responsive_column=”1″ number_count=”3″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]