[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws oktober”][vc_column_text]Onze gevlekte zeugen, Janna, Jannie en Marleen, lopen heerlijk tussen de rest van de varkens in de zeugenstal.  Binnenkort zullen ze geïnsemineerd worden. We zijn hard aan het sleutelen aan een nieuw fokdoel. We zouden graag Bonte Bentheimers willen fokken. Echter heeft Topigs Norsvin (varkensfokkerijorganisatie) geen sperma van dit ras. Dus we gaan op zoek naar een alternatief om Bonte Bentheimers te fokken of om toch een heel ander ras als doel te nemen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20171012_152916.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws september”][vc_column_text]De zeugen zijn gewend aan de groep en zijn er bijna klaar voor om geïnsemineerd te worden. Er moest nog steeds een plan gemaakt worden waar we heen gaan met de vrakens. Het heeft maanden geduurd voor wij contact hebben kunnen krijgen met Topigs om hierover te overleggen maar we hebben uiteindelijk kort geleden contact gehad en zullen binnenkort ons nieuwe fokdoel aan jullie kenbaar maken.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG-20170913-WA0018.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws juni – juli – augustus 2017″][vc_column_text]Onze gelten groeien als kool, de billen zijn zeer mooi gevormd, er zit een mooie geul op hun rug en hun nek is dik. Zoals het bij opgroeiende fokzeugjes hoort zijn ze begonnen met leren eten bij de voerstations. Er waren wat problemen met de stations en het ging daardoor eerst niet helemaal soepel. Nu de stations weer goed aangesloten zijn kunnen ze binnenkort, als ze gewend zijn aan de stations, gaan wennen aan de groep dragende zeugen. Wij zijn benieuwd hoe ze zich gaan gedragen in de groep.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/varken-zomer.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws mei 2017″][vc_column_text]De varkentjes zijn nog aan het ravotten in de opfokstal en hun billen, rug en nek zijn mooier als ooit tevoren. De zeugjes zijn alweer doorgeschoven naar een groter hok en zullen hier de komende tijd nog wel even vertoeven. Ze vinden het altijd leuk als er iemand langs komt, dus mocht je practicum hebben kom ook eens gezellig bij onze mooie Janna, Jannie en Marleen kijken.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/20170620_093142.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws april 2017″][vc_column_text]Marleen, Jannie en Janne groeien als kool en ook al zijn ze net iets korter dan hun hokgenoten dit stukje lengte compenseren ze ruimschoots in de breedte. De hammetjes zitten er goed op en er zit een mooie geul op hun rug. De drie geltjes zijn dan ook weer verhuisd naar een groter hok en staan nu in de opfok afdeling. Marleen heeft kreupel gelopen, maar door adequate behandeling door onze eigen Marleen is gelt Marleen gelukkig weer goed ter been.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Varkensfoto-april.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws maart 2017″][vc_column_text]Janna, Jannie en Marleen, geboren op 20 januari, groeien in de gespeende biggen afdeling als kool en zullen binnen de kortste keren zwaarder zijn dan de dames waar ze naar vernoemd zijn. Deze nieuwe generatie Veefokkersbiggen hebben 93,75% Piétrainbloed in zich, ons fokdoel. Ook heeft Marline 7 maart 15 mooie biggen gekregen. Zij was geïnsemineerd met sperma van een Durocvarken.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Varkensfoto-maart.png”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws februari 2017″][vc_column_text]De biggen van Elise die een maand geleden al waren aangekondigd zijn alweer gegroeid als kool en er zijn drie biggen uitgezocht om als opfokgelt verder te leven. De echte fanatiekeling is natuurlijk al even langs geweest om deze mooie biggen te aanschouwen. Bij de biggenborrel zijn ook de namen bekend geworden en niet geheel onverwacht zijn deze drie biggen vernoemd naar onze eigen zeugjes, Janna, Jannie en Marleen. Als je deze week nog tijd heb (en je moet je partus verslag nog) ga dan ook nog even langs want Marline is ook uitgerekend een dezer dagen haar biggen op de wereld te zetten.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/20170202_110045-e1488576865920.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws januari 2017″][vc_column_text]We zaten er al even op te wachten en 20 Januari was het dan zo ver! Elise heeft veertien raszuivere Piétrain biggetjes ter wereld gebracht. Deze acht geltjes en zes beertjes doen het goed in de kraamstal en worden met de dag dikker. Helaas is Elise niet de handigste en zijn er daarom al vijf biggen gesneuveld. Binnenkort zal Topigs-Norsvin langs komen om te kijken welke van deze biggen goed genoeg zijn om mee verder te fokken en dus de komende jaren op de Tolakker zullen blijven.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/20170127_135242-1.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws december 2016″][vc_column_text]Bij de varkentjes in de dragende zeugen stal is alles rustig. Marline en Elise liggen lekker de hele dag te slapen in het stro en stonden pas na aandringen op om even een leuke foto te maken voor het kerstkaartje. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van Sophie, zij bleek niet drachtig te willen worden en is dus uiteindelijk na een aantal inseminaties richting de slacht gegaan.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0017.jpg” hover=”false”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws november 2016″][vc_column_text]In augustus hebben alle drie onze varkens gebigd. Marline zou geïnsemineerd moeten zijn met ons fokdoelras: Pietrain. Helaas was het verkeerde sperma er ingegaan. Dat betekent dat wij gewoon doorgaan met ons fokdoel. Elise is weer geïnsemineerd met Pietrain en Sophie en Marline met Duroc. De nieuwe biggen worden verwacht rond 20 januari. We zijn benieuwd! Alle drie de varkens lopen in de dragende zeugenstal. Dus mocht je in de varkensstal zijn: ze houden van knuffelen! Ze zijn natuurlijk te herkennen aan hun vlekkenpatroon.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0027.jpg” hover=”false”][/vc_column][/vc_row]