Bestuur 2023-2024: "Hartveroverund"

Voorzitter:

Vice-voorzitter:

Secretaris:

Penningmeester:

Vice-penningmeester:

Lid-PR:

Jorg Schellens

Aaron Roordink

Linda Vreeswijk

Bram Rompelberg

Roelien Koekoek

Elise Koornneef

 

 

Logo PNG met achtergrond

Het bestuur stelt zich graag aan jullie voor:

Hoi allemaal! Ik ben Jorg, 21 jaar en zit nu in mijn tussenjaar. Ik woon in Zeist maar ga nog vaak terug naar mijn ouders in het pittoreske Eersel. Daar woont mijn vader met een mooie labrador en mijn 4 kippen. Over deze kippen gesproken, ze hebben wel een erg (on)gunstige haan/hen verhouding. Ik heb namelijk 3 hanen en 1 hen. Het zijn Japanse krielkippen en ze zijn prachtig!
Ik kom niet van een bedrijf en was voordat ik met de bachelor begon altijd van plan om de gezelschapsdieren kant op te gaan, maar doordat ik een betere blik heb gekregen op de sector wil toch liever de landbouwhuisdieren kant op! Of ik me dan wil specialiseren in rundvee, pluimvee of toch weer wat anders weet ik nog niet…
Verder vind ik wielrennen erg leuk! Ik volg de Tour de France met enige regelmaat en kan genieten van de koers!
Ik kijk erg uit naar komend jaar! Niet alleen om een ervaring rijker te worden, maar ook om mijn blik op de sector nog meer te verruimen!
Komend jaar mag ik als Voorzitter voor alle dieren zorgen en daar kijk ik enorm naar uit, er staan namelijk spannende dingen te gebeuren! Lieke moet weer biggen, Veerle moet geïnsemineerd worden en we gaan weer verder met de zwartblesjes. Daarnaast wil ik komend jaar een aanspreekpunt voor jullie zijn. Al met al een drukke periode dus!
Ik hoop jullie allemaal een keer in de kamer te spreken!
Groetjes,
Jorg

Beste Veefokkers,

Ik ben Aaron Roordink, 23 jaar en kom uit het dorpje Wolvega
(welbekend van Peerdepieten). Ik ben geboren en (deels) opgegroeid op een hengstenhouderij, maar ik ben tegenwoordig woonachtig op een melkveebedrijf. Op dit moment telt het melkveebedrijf 65 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Nog steeds ga ik bijna elk weekend naar huis om te helpen op de boerderij. Op de middelbare school begon al snel het idee te komen om later diergeneeskunde te studeren, maar nadat ik niet door de selectie kwam ben ik naar Wageningen gegaan. Hier heb ik een hele leuke tijd gehad, en was ik ook actief bij de studievereniging. In mijn laatste jaar van de Bachelor kwam de minor en de overstap naar de LH-master. Toch maar even proberen dacht ik, en wat bleek, nog veel leuker dan gedacht. Daarom ben ik met alle enthousiasme in 2022 begonnen met de master. Zo wil ik ook met alle enthousiasme beginnen aan de volgende uitdaging als vice-voorzitter van deze prachtige vereniging.

Ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar, en ik hoop jullie allemaal nog veel te zien!

Lieve Veefokkers,

Mijn naam is Linda, ik ben 23 jaar en ik kom uit Heino, in het prachtige Salland. Hier woon ik op een oude boerderij. Helaas staan de schuren bij mij thuis niet vol met koeien, maar met trekkers (ook weinig te klagen eigenlijk). Via mijn oom en tante, buren en vader heb ik de liefde voor de landbouwsector meegekregen. Daarom wist ik al vanaf het begin van de studie dat ik veearts wilde worden! Wel heb ik nog getwijfeld om Diergeneeskunde te gaan studeren. Forensisch Onderzoek leek mij ook superleuk namelijk! Gelukkig heb ik sinds de keuze voor deze prachtige studie nog geen moment spijt gehad! Ik geniet inmiddels al meer dan 5 jaar van de gezelligheid die er op Diergeneeskunde te vinden is! Inmiddels zit ik dan ook al in het tweede jaar van mijn master en begint het einde toch langzaam in zicht te komen. Komend jaar mag ik de rol van secretaris op me nemen voor deze geweldige vereniging! Tot snel in de kamer!

Liefs, Linda

Beste Veefokkers,

Mijn naam is Bram Rompelberg en ik kom uit het altijd zonnige dorpje Eijsden in Zuid-Limburg. Ik ben 19 jaar oud en zit momenteel in mijn tweede jaar van de studie Diergeneeskunde in Utrecht. Hoewel ik niet op een boerderij ben opgegroeid, heb ik altijd een sterke affiniteit gehad met vee. Gedurende mijn laatste jaar op de middelbare school en na een aantal keer te hebben meegelopen met een veearts, werd het voor mij duidelijk dat ik Diergeneeskunde wilde gaan studeren.

 

Het komende jaar heb ik de eer om de functie van penningmeester te vervullen binnen deze prachtige vereniging. Ik kijk enorm uit naar wat ons te wachten staat en hoop jullie allemaal te zien bij de vele activiteiten en gezellige koffiepauzes!

 

Hoi! Mijn naam is Roelien Koekoek. Ik ben 20 jaar oud en ik kom uit het mooie Zuidwolde, wat onderin Drenthe ligt. Ik woon hier (voor de afwisseling) op een pluimveebedrijf met moederdieren, waarmee wij de JA757 vleeskuikens produceren. Verder hebben we thuis nog wat paarden, waarmee we voor de hobby fokken, met als verre droom om daar ooit wat mee te gaan verdienen.

Ik vond het werk van de veearts vroeger haast magisch en als ze dan aan mij probeerden uit te leggen wat ze deden, was ik helemaal onder de indruk. Vandaar dat ik als jonge Roelien heb bedacht om veearts te willen worden en ik heb mij eigenlijk nooit bedacht.

Ik zit nu in het derde jaar van mijn bachelor en ik heb het mega naar mijn zin in Utrecht. Mede natuurlijk door de Veefokkers, waar ik mij altijd machtig vermaak. Ik kijk er naar uit om dit jaar de functie van vice-penningmeester op mij te nemen en ik hoop jullie gauw te zien in de kamer!

Liefs, Roelien

Dag lieve veefokkers!

Mijn naam is Elise Koornneef, 21 jaren jong en afkomstig van het eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Hoewel ik niet ben opgegroeid op een boerenbedrijf is het bij ons thuis altijd een gezellige beestenboel geweest. Hierdoor wist ik al van kleins af aan dat ik dierenarts wilde worden. Ik wist alleen nog niet met welke dieren ik wilde gaan werken. Een aantal meeloopdagen bij de lokale dierenarts maakte hier verandering in, het zou LH worden. Inmiddels zit ik in het tweede jaar van de bachelor en heb in het eerste jaar enorm genoten van de vele activiteiten die de Veefokkers organiseert!

Ik wil jullie daarom aankomend jaar graag op de hoogte houden van alles wat er speelt binnen de vereniging via het prikbord en de socials. Ik kijk er heel erg naar uit om de functie als lid-PR op me te nemen en leuke posters te maken! We gaan er een fantastisch jaar van maken vol met leuke activiteiten!

Hopelijk zie ik jullie binnenkort allemaal in de kamer voor een praatje onder het genot van een bakkie koffie.

Liefs, Elise