h.t. Bestuur

constitutie Farmidabel
Logo Farmidabel

Farmidabel 2018 – 2019

Voorzitter: Enjo Olthof

Vice-voorzitter: Nick van Bentem

Secretaris: Miranda van Schie

Penningmeester: Ramon Pardijs

Vice-penningmeester: Susanne de Groot

Lid-PR: Sarah Boomaerts

Enjo Olthof

Beste Veefokkers,
Mijn naam is Enjo Olthof, 24 jaar geleden geboren in Alphen a/d Rijn en later opgegroeid in Appingedam, een dorp in de provincie Groningen. Stiekem toch nog 14 jaar in Alphen a/d Rijn gewoond, maar de bloedlijn die mijn ouders mij hebben meegegeven maken het toch dat ik mij een “echte” Groninger voel. Eenmaal in deze mooie provincie gesetteld te zijn, ben ik aan het werk gegaan als postbode. Al snel bleek dit toch niet echt mijn ding te zijn en heb ik aangeklopt bij een melkveehouder waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier aan het werk ben. Hier is dan ook de affiniteit met de sector ontstaan, evenals het idee om voor de opleiding diergeneeskunde te kiezen. Naast de werkzaamheden op de boerderij vind ik het ook leuk om mee te lopen op koeien keuringen en zeker de jaarlijkse Groninger Rundvee Show mag daarin niet missen.
Verder ben ik op dit moment net begonnen met mijn master landbouwhuisdieren en zal dan ook de komende 3 jaar nog rond hobbelen op deze mooie faculteit. Om als een “echte” Groninger een kort verhaal niet langer te maken wil ik graag afsluiten met het feit dat ik super veel zin heb om mij komend jaar als voorzitter in te zetten voor deze mooie vereniging.

Nick van Bentem

Beste Veefokkers!
Ik ben Nick van Bentem, een blonde Noord-Hollander van 19 jaar oud. Ik ben geboren in Haarlem, maar opgegroeid in het altijd mooie Zwaanshoek in de zuidelijkste polder van Noord-Holland: de Haarlemmermeer. Hier heeft mijn vader een dahliakwekerij. Huh, een dahliakwekerij, dat zijn toch bloemen? Ja dat klopt, de liefde voor landbouwhuisdieren heb ik ook niet helemaal aan mijn vader te danken. De liefde voor landbouwhuisdieren heb ik meer te danken aan mijn opa. Mijn opa was, voor mijn tijd, boer. Zijn veestapel bestond uit varkens en pinken, die net voor het kalven de deur uit gingen. Met mijn opa heb ik vroeger veel rondjes door de wijk gemaakt. Even de koeien hier de schillen geven, de geiten daar het brood en de kippen natuurlijk de kruimels! Hierdoor is mijn liefde voor landbouwhuisdieren ontstaan. Toen ik zelf oud genoeg was om wat dieren te houden, kreeg ik twee konijnen en drie kippen. Het gezond houden van deze dieren was een taak die ik erg serieus nam en mijn hele leven nog wilde doen! Toen ik in het derde jaar van het VWO moest gaan nadenken over de studiekeuze, was het voor mij eigenlijk al duidelijk: ik wilde diergeneeskunde studeren in Utrecht! Dus in mijn vijfde en zesde jaar van het VWO alles op alles gezet om de selectie door te komen van deze mooie studie. En zie hier het resultaat! Inmiddels alweer tweedejaarsstudent en gevraagd om een jaar veefokkersbestuur te doen. Dit avontuur wilde ik natuurlijk aangaan en ik ga dit doen als vice-voorzitter. Voor een verse bak koffie zijn jullie dus altijd welkom in de mooiste kamer die het Androclus rijk is!

Miranda van Schie

Hoi lieve Veefokkers!
Ik ben Miranda van Schie, 21 lentes jong en woon op een melkveebedrijf in het mooiste dorpje wat de provincie Utrecht rijk is, Polsbroek. Wij melken ongeveer tachtig koeien en de melk wordt verwerkt tot kaas wat wij onder andere verkopen in ons eigen winkeltje. Van jongs af aan loop ik al tussen de koeien en andere dieren bij ons op de boerderij. Wij hebben poezen, kippen, lammetjes, een konijn, een paard en een pony. Het was al snel duidelijk dat diergeneeskunde wat voor mij is want als de veearts er was, was en ben ik altijd van de partij. Ik heb meegedaan met de één-na-laatste decentrale selectie en was ingeloot maar toen helaas gezakt voor mijn VWO. Mijn geluk kon niet meer op toen ik hoorde dat de loting één jaar mocht blijven staan. Ik heb de VAVO gedaan en ben in 2016 eindelijk hier begonnen. Dit jaar neem ik de taak van secretaris op me en hoop er met jullie een erg mooi jaar van te maken. Tot snel in de kamer!

Ramon Pardijs

Hoi allemaal,
Mijn naam is Ramon Pardijs en ik kom uit het mooiste plekje van Nederland, al zeg ik het zelf, namelijk de Achterhoek. Om precies te zijn uit Lochem. Hier woon ik al mijn hele leven, eerst aan de buitenrand van het stadje en tegenwoordig al zo´n 3 jaar net buiten Lochem. Hier hebben we iets meer ruimte en daardoor ook de mogelijkheid om 2 Shetlanders te houden. Ik kom niet van een bedrijf, maar ben er zeker wel mee opgegroeid. Mijn oom heeft een melkveebedrijf waar ik vanaf jongs af aan wekelijks kwam en steeds meer begon te helpen. Tegenwoordig kom ik er minder vaak, maar heb wel een aantal jaren met mijn stiefvader voor het bedrijf gezorgd als mijn oom en het gezin in de zomer op vakantie gingen. Daar moet wel mijn liefde voor dieren en vooral voor de landbouwhuisdieren zijn ontstaan! Op het VWO wist ik ook al vrij snel dat Diergeneeskunde me echt tof leek. Maar toen nog binnen zien te komen… dat jaar was het laatste jaar met de echte decentrale selectie en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Nu in het derde jaar van Diergeneeskunde ben ik gevraagd om het bestuur van de Veefokkers te gaan doen, waarop ik natuurlijk ´Ja!´ zei. Aankomend jaar zal ik, hoe vervelend jullie het misschien ook vinden, de ledencontributie in ontvangst nemen. Ik zal de taak als penningmeester dus op me nemen. Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop er met jullie een spetterend jaar van te maken!

Susanne de Groot

Lieve veefokkers,
Mijn naam is Susanne de Groot en ik ben 23 jaar. Door JA gezegd te hebben op een bestuursjaar bij de veefokkers als ‘oude’ masterstudent zal ik aankomend jaar nog even extra genieten van de laatste periode hier op de faculteit.
Wat sommige van jullie wellicht niet weten is dat ik opgegroeid ben op een boerderij in de polder van Zoetermeer. Hier melken mijn ouders met een melkrobot rond de 75 melkkoeien en hebben we bijbehorend jongvee. Naast koeien hebben we nog een koppeltje schapen, paarden en hele lieve friese stabij’s. In de weekenden vind ik het dan ook heerlijk om lekker op de boerderij bezig te zijn. Aankomend jaar zal ik de rol van Vice-Penningmeester op mij nemen. Ik kijk uit naar wat komen gaat en heb er super veel zin in! Tot ziens op een van onze mooie activiteiten!

Sarah Boomaerts

Hallo Veefokkers!
Ik ben Sarah Boomaerts en ik ben 19 jaar oud. Ondertussen zit ik in mijn tweede jaar van de bachelor en woon ik doordeweeks in Utrecht, maar ik ben opgegroeid op de boerderij in Hoeven, een klein dorpje in het gezellige West-Brabant. Daar hebben wij een boerderij met 225 melkkoeien, waar ik ook nog vaak te vinden ben. Van jongs af aan vond ik het leuk om mee te helpen tussen de koeien. Naast koeien hebben we ook altijd al meerdere kleine huisdieren gehad. Ik heb lange tijd geroepen dat ik gezelschapsdierenarts wilde worden, maar halverwege de middelbare school kreeg ik steeds meer interesse in de landbouwhuisdieren sector en ging ik meelopen met de veearts. Sindsdien weet ik dat ik de master LH wil gaan doen. Helaas ben ik van de eerste lichting met de nieuwe selectieprocedure voor deze opleiding, maar gelukkig kon ik na 6 jaar VWO meteen hier op de faculteit beginnen. Dit jaar zal ik de functie van Lid-PR op me nemen en jullie dus overal van op de hoogte houden. Ik heb er heel veel zin in om er een mooi jaar van te maken samen met jullie!