h.t. Bestuur

logo bewerkt en groot
h.t. Bestuur
logo bewerkt en groot

Lenneke Heerts

Hallo veefokkers, ik zal mij even kort voorstellen. Ik ben Lenneke Heerts, 22 jaar en kom uit het pittoreske Ootmarsum (op z’n Twents gezegd Oatmöske). Echter ben ik net buiten deze mooie stad geboren, namelijk in Oud Ootmarsum (Oald Oatmöske). Hier ben ik opgegroeid op een woonboerderij zonder bedrijf. Wij hadden wel 20 schapen voor de hobby en daar is denk ik ook mijn liefde voor landbouwhuisdieren geboren. Toch was ik toen ik vijf jaar geleden op de studie Diergeneeskunde kwam nog niet zeker van mijn keuze. De mooie excursies van de veefokkers en het meelopen met mijn dierenarts hebben hier echter verandering in gebracht. Daarom mag ik met trots zeggen dat ik vanaf januari ben begonnen met de master landbouwhuisdieren.
Dit jaar zullen jullie mijn hoofd wel vaker zien verschijnen in de Koeieletters aangezien ik de functie voorzitter ga bekleden. Ik hoop jullie allemaal snel te zien bij al onze activiteiten en wees altijd welkom voor een bakkie in de veefokkers kamer, zwart of geel, mag allebei!

 

Stijn Nieuwenhuis

Hallo hallo, ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Stijn Nieuwenhuis en ben 21 jaar, ben geboren op 31 augustus in Almelooo. Ik woon mijn hele leven al in Vriezenveen in het mooie Twente en sinds kort ook op de Camebridgelaan. Na 8 jaar voortgezet onderwijs, door een omweg via de HAVO, ben
ik afgelopen jaar begonnen op deze prachtige studie. Ik wilde vroeger altijd al dierenarts worden, maar toen ik de HAVO had gehaald heb ik besloten om het echt te gaan doen en daarvoor mijn VWO eerst te gaan halen. Ik kom niet van een boerenbedrijf op enkele schapen na, wel ben ik vanaf kinds altijd op de boerderij te vinden voor werk of bij vrienden. Verder heb ik nog als hobby touwtrekken bij de vereniging in Vriezenveen. Ik heb onwijs veel zin om dit jaar samen met jullie er een super jaar van te maken. Ik zal als vice-voorzitter zorgen voor een goede bak koffie, tot binnenkort in de kamer!

 

Ninke-Maike van de Water

Lieve Veefokkers!

Ik ben Ninke-Maike van de Water, 23 lentes jong en ondertussen alweer vierdejaars diergeneeskunde. Geboren en getogen in het dorpje Arkel, aan de rand van het mooiste gebied van Zuid-Holland, de Vijfheerenlanden. Hier hebben mijn ouders en mijn broer samen een melkveebedrijf. We melken ongeveer 65 holstein koeien. Ook hebben wij nog een stuk of 7 KWPN tuigpaarden, 30 stuks fokooien plus lammetjes, kippen, konijnen, katten en een hond. Kortom een vrij uit de hand gelopen kinderboerderij. Vanaf kleins af aan ben ik altijd al tussen de koeien te vinden, zo molk ik op mijn 11e al helemaal alleen de koeien. Verder vind ik het meedoen aan keuringen, het liefst met mijn eigen koeien, het allermooiste wat er is. Echter wist ik op het VWO al vrij vroeg en zeker dat ik geen boerin wilde worden en koos ik ervoor om voor de mooiste studie van Nederland te kiezen: Diergeneeskunde. Dit jaar mag ik de functie van secretaris op mij nemen. Ik heb onwijs veel zin in komend jaar en hopelijk vaak tot ziens in de mooiste kamer die het Androclus rijk is!

Peter van der Loos

Hallo allemaal, mijn naam is Peter van der Loos. Ik ben 22 jaar geleden geboren in de polder van het Zuid-Hollandse dorpje Abbenbroek. Hier heeft mijn vader een boerderij met circa 50 melkkoeien, waar ik altijd graag meehelp. Toen ik 6 jaar werd wilde ik kippen voor mijn verjaardag hebben, ik kreeg toen 5 kippen, dit is later uitgegroeid tot een koppel van zo’n 30 kippen. Ik vond dit echt prachtig, tot dat we een nieuwe hond kregen die heel territoriaal was…. Ik wilde vroeger altijd boer worden, maar toen het lekker ging op de middelbare school ging ik me beter oriënteren wat ik eigenlijk met mijn diploma wilde gaan doen.  Inmiddels loop ik alweer ruim 3 jaar op de faculteit rond, waar ik anderhalf jaar geleden mijn lieve vriendin heb ontmoet. Na de bachelor wil ik de master Landbouwhuisdieren gaan doen, waarbij rundvee mij het meest interesseert.
Ik vond het erg leuk dat ik gevraagd werd om komend jaar bestuur te gaan doen, ik heb er ook niet lang over na hoeven denken om ‘ja’ te zeggen. De functie die ik ga vervullen is die van penningmeester, een uitdagende taak die ik met veel enthousiasme zal gaan uitvoeren. Ik hoop er een geweldig jaar van te maken, met mijn gezellige bestuursgenoten en natuurlijk met onze fantastische leden. Hopelijk tot snel in de veefokkerskamer!

IMG_9315

Max Kerckhoffs

Hallo allemaal, mijn naam is Max Kerckhoffs. Ik ben 20 jaar oud en geboren en getogen in het Zuid-Limburgse dorpje Puth (vlakbij Sittard). Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor en hoop deze komend jaar af te ronden om eindelijk aan de master landbouwhuisdieren te beginnen.
Vanaf dat ik kon lopen was ik steevast elke zaterdag te vinden op de melkveehouderij van mijn opa en oma om te helpen. Mede door het werken met de koeien en het meelopen met de veearts die hier kwam was de keuze voor Diergeneeskunde in Utrecht snel gemaakt. Tegenwoordig kan ik niet meer elke zaterdag gaan helpen maar melk ik nog op zaterdag bij een melkveehouderij met 60 melkkoeien bij ons in het dorp.
Komend jaar zal ik de functie van vice-penningmeester gaan vervullen. Zo zal ik ervoor proberen te zorgen dat er genoeg geld via sponsoring binnen zal blijven komen voor alle mooie activiteiten die de vereniging organiseert.
Hopelijk kunnen we er een mooi jaar van maken!
Ik heb er zin in! Tot komend jaar!

Pauline Inberg

Hallo allemaal! Ik ben Pauline Inberg, 20 jaar oud en geboren en getogen in Denemarken, waar mijn ouders in 1995 naartoe zijn geëmigreerd. Vanaf jongs af aan ben ik al te vinden tussen de dieren. Helpen met kalfjes voeren, oefenen voor de kalver- en koeienkeuring en de hond wat kunstjes bijleren waren dan ook dingen die mij toen bezig hielden. Ook deel ik samen met mijn moeder de passie voor paarden. Nadat ik te groot werd voor de pony, ben ik op zelf gefokte paarden gaan rijden, wat ik nog steeds heel graag doe als ik thuis ben. Dat ik via de decentrale selectie binnen ben gekomen op de studie diergeneeskunde was dan ook een droom die uitkwam. Ik heb dus ook nog geen enkele dag spijt gehad van de keuze om in Nederland diergeneeskunde te gaan studeren. Toen ik gevraagd werd om een jaartje het bestuur van de Veefokkers te doen, was de keuze ook niet heel moeilijk. Ik zal me dit jaar van mijn creatieve kant laten zien en neem de taak als Lid-PR op me. Ik heb er ontzettend veel zin in om er een prachtig jaar van te maken, en wellicht zien we elkaar een keer in de veefokkerskamer!

logo bewerkt en groot
h.t. Bestuur
logo bewerkt en groot