h.t. Bestuur

Constitutie Ongeëveenaard
output-onlinepngtools

Ongeëveenaard 2019-2020

Voorzitter: Annelien Hoff

Vice-voorzitter: Bart Bokkers

Secretaris: Wim Broekhuizen

Penningmeester: Douwe Wijnia

Vice-penningmeester: Dani Bertelink

Lid-PR: Frouke Attema

Annelien Hoff

Lieve Veefokkers,

Mijn naam is Annelien Hoff, 23 jaar oud en ik kom uit Vriezenveen dat gelegen is in het mooie Twente. Mijn ouders en broer hebben daar een melkveebedrijf met 110 koeien waar ik nog vaak te vinden ben. Vroeger was ik al druk bezig met het knuffelen van kalfjes, helpen met pinken verweiden en mijn eigen kalfje als paard gebruiken. Gelukkig voor dat kalf kreeg ik daarna een pony waarop gereden kon worden. Als de veearts langskwam wilde graag kijken wat die man toch allemaal aan het doen was, waardoor het idee om later diergeneeskunde te gaan studeren ontstond. Op de middelbare heb ik dat idee bij de studiekeuze ook weer even laten varen omdat ik 6 jaar studeren toch wel erg lang vond, maar jullie snappen dat ik nooit spijt heb gehad dat ik op mijn eerste studiekeuze ben teruggekomen. In mei ben ik begonnen met de master en aankomend jaar mag ik de functie van voorzitter op mij nemen waar ik super veel zin in heb. Laten we er samen een mooi jaar van maken!

Groetjes!

Bart Bokkers

Beste veefokkers!

Voor degenen die mij nog niet kennen, mijn naam is Bart Bokkers (of Bökkers, het is net wat jullie mooi vinden) en ben alweer 22 jaar oud. Verder ben ik geboren en getogen in de achterhoek. Om precies te zijn in het kleine dorpje genaamd Mariënvelde.

Helaas ben ik niet opgegroeid op een boerenbedrijf aangezien mijn vader na mijn geboorte is gestopt met zijn melkveebedrijf. Natuurlijk hartstikke jammer maar daar heb ik dan zelf wat op gevonden. Vanaf mijn 12e ben ik namelijk begonnen met het houden en fokken van schapen. Nu 10 jaar en 7 schapenrassen verder heb ik hiermee helaas moeten stoppen om diergeneeskunde te gaan doen.

Verder werk ik het weekend nog bij een hobbyfokker die 9 stamboek lakenvelder koeien en 40 bonte ooien heeft. Buiten dit heb ik niet veel ervaring met ander vee dan schapen. Daarom ben ik ook blij dat ik lid ben geworden van de veefokkers. Hier heb ik het afgelopen jaar al veel kunnen leren over de andere veesectoren. Nu ik de eer heb gekregen om aankomend jaar het nieuwe bestuur te vormen wil ik deze positieve lijn graag voortzetten.

Jullie zullen me aankomend jaar veel kunnen vinden in de veefokkers kamer. Ik wordt namelijk verantwoordelijk voor de verse koffie en thee in de ochtend maar ook voor een koud pilsje aan het eind van de dag. Ik zal dus de taak van vice-voorzitter op me nemen. Tot snel in de kamer!

Wim Broekhuizen

Jooow Veefokkers!
Mijn naam is Wim Broekhuizen, afkomstig uit de groenste vlakte van Zuid-Holland, de Alblasserwaard. Ik ben geboren en opgegroeid in Bleskensgraaf. Van jongs af aan kwam ik op het melkveebedrijf van mijn oom aangezien mijn ouders er helaas zelf geen hebben. Gaandeweg heb ik het reilen en zeilen daar geleerd en help hem nog uit de brand als er iemand nodig is. Verschillende keren kwam de veearts langs voor het mooie werk en dan zag je hoe die beste man puffend en zwetend een slag uit de baarmoeder staat te draaien, waarna er nog een keigaaf kalf af komt die even later in het stro ligt met een schuddende kop en een moeder die het droog staat te likken. Met zo’n geweldige motivatie, die menigeen zal herkennen, ben ik aan Diergeneeskunde begonnen. Ondertussen ben ik derdejaars en daarnaast voor dit jaar secretaris van onze prachtige vereniging! Ik zie jullie wel in de kamer!

Douwe Wijnia

Beste veefokkers,

Ik ben Douwe Wijnia, 22 jaar oud en afkomstig van het platteland nabij Itens, een klein dorp in het mooie Friesland! Opgegroeid tussen de melkveebedrijven dus! Zo was ik als kleine jongen al vaak te vinden op het bedrijf van de buren, maar de echte oorsprong van mijn liefde voor dieren is thuis ontstaan, tussen de schapen op onze ‘hobbyboerderij’. Op mijn achtste kocht ik een Fries-Hollands kalf genaamd Gerbrich, nu nog altijd in goede gezondheid en inmiddels voor de 12e keer drachtig! Na de dierenarts een keer aan het werk te hebben gezien bij onze schapen, veranderde mijn droomberoep van boer naar dierenarts, en na een beroepsoriënterende stage op het VWO wist ik het zeker! Vanaf toen heb ik wéken meegelopen met de dierenarts. Ook werk ik sinds een dikke vijf jaar op het melkveebedrijf van eerder genoemde buren, met nu zoon Sybren aan het roer. Na middels de ‘oude’ decentrale selectie binnen te zijn gekomen op deze prachtige studie zit ik alweer in mijn vijfde jaar en ben ik in september met de master begonnen. Ik heb er ontzettend veel zin in om aankomend jaar de taak van penningmeester op me te nemen en er met jullie een fantastisch jaar van te maken!

Dani Bertelink

Hee veefokkers!

Ik ben Dani Bertelink en zit nu in m’n 3e jaar. Zelf woon ik in Maarssen met 2 mooie katers en dus (helaas) niet op de boerderij, maar mijn grootouders en moeder hadden vroeger geiten, kippen en heel veel andere dieren rondlopen dus die passie voor (vee)dieren heb ik wel van m’n (groot)ouders meegekregen. Misschien dat ik daarom al van kleins af aan roep dat ik dierenarts wil worden! In mijn eerste jaar begon ik met werken op de Tolakker, waar mijn liefde voor koeien begon. Door deze mooie club is dat nog groter geworden en wil ik graag veearts worden. Ik heb nog veel te leren, maar daarom vind ik dit een hele mooie kans en uitdaging! Als vice-penningmeester dit jaar zal ik m’n uiterste best doen om nieuwe contacten en sponsoren te zoeken en er een mooi jaar van te maken.

Zie jullie graag bij de activiteiten!

Frouke Attema

Beste Veefokkers,

Mijn naam is Frouke Attema, ik ben 18 jaar oud en zit in mijn tweede jaar van de bachelor. De meeste mensen zullen het van mijn naam af kunnen leiden, maar ik ben geboren en getogen in de mooiste provincie van Nederland, Friesland! In een klein dorpje genaamd Akmarijp (welgeteld 110 inwoners) houden wij hobbymatig een twintigtal schapen en daarnaast een paar geiten, konijnen, katten en paarden. De lammertijd is dan ook mijn favoriete periode van het jaar, al maak ik deze nu doordeweeks op afstand mee. Sinds de komst van de schapen zo’n zeven jaar geleden stond voor mij de studiekeuze vast, diergeneeskunde moest en zou het worden. Na mijn eerste jaar diergeneeskunde overleefd te hebben mag ik dit jaar de functie Lid-PR op me nemen. Ik zal jullie dus op de hoogte zal houden van al het reilen en zeilen van de vereniging, ik heb er zin in!