h.t. Bestuur

IMG_0810
Logo Veefokkers kleur 2

Schitterund 2020-2021

Voorzitter: Tim van Dijk

Vice-voorzitter: Boyd Gerrits

Secretaris: Klaas Jan Schipper

Penningmeester: Anna Tjitske Wienia

Vice-penningmeester: Yoni Veldhuis

Lid-PR: Rianne Kok

Tim

Beste veefokkers!

Mijn naam is Tim van Dijk, 23 jaar, en ik kom uit een prachtig klein dorp nabij Ruinerwold (vroeger zei ik Meppel, maar dat is sinds vorig jaar niet meer nodig), genaamd Oosteinde. Voordat ik kon praten wist ik al dat ik later iets voor beesten wilde betekenen. Het maakte niet uit welke, als ze maar 4 poten en een staart hadden. Ik was bijvoorbeeld dan ook graag op de kinderboerderij, bij de biggetjes op het varkensbedrijf van mijn grootouders of op het melkveebedrijf van mijn vrienden te vinden.
Na meegelopen te hebben met de veearts, werd dit mijn absolute droombaan. Wie wil er nou niet lekker de boer op?!
In 2015 werd ik decentraal geselecteerd voor de uiteindelijke master landbouwhuisdieren. Inmiddels ben ik dan ook alweer heel wat jaartjes Veefokker en daardoor weet ik hoe geweldig mooi deze vereniging is! Vandaar dat ik des te trotser ben om volgend jaar voorzitter te zijn van deze prachtige club! We gaan er, dit jaar extra creatief, een fantastisch jaar van maken!

Boyd

Jow veefokkers!

Ik ben Boyd Gerrits, 22 jaar oud. Ik kom uit het zuidoosten van Brabant, en wel uit het kleine dorpje Groeningen (niet te verwarren met Groningen). Ik ben daar opgegroeid in een prachtige ruime omgeving, waar mijn ouders door de jaren heen ook steeds meer dieren gingen houden. Zo ben ik vanaf jonge leeftijd omringd door allerlei verschillende soorten dieren van geit tot ezel, eend tot varken. Eenmaal op de middelbare school ben ik gaan nadenken over wat ik later wilde gaan doen. Omdat ik al van jong af aan wist dat dit iets met dieren moest zijn, ben ik gaan meelopen met een dierenarts. Vanaf dat moment stond het voor mij vast, diergeneeskunde moest het worden. Inmiddels ben ik alweer in het derde jaar bezig. Komend jaar zal ik de taak van vice-voorzitter op me nemen, waar ik heel veel zin in heb. Ik ben ervan overtuigd dat we er ondanks de omstandigheden een geweldig jaar van gaan maken en ik hoop jullie allemaal snel weer te kunnen zien!

Klaas Jan

Dag veefokkers,

Mijn naam is Klaas Jan Schipper en ik ben 19 jaar oud. Ik kom uit Obdam, een dorp tussen Alkmaar en Hoorn, gelegen in de regio West-Friesland, in Noord-Holland dus. Zelf ben ik niet op een boerderij opgegroeid, maar ik had vroeger wel een aantal kippen. Wel ben ik best vaak op een boerderij geweest, mijn vader is namelijk veearts. Ik ga vaak met hem mee en op de terugweg praten we over wat er mis was met de patiënt en hoe hij dat zo snel heeft kunnen diagnosticeren. Zijn uitleg vind ik dan altijd super interessant. Dat ik al snel wist dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren is dan ook niet heel gek. Dit jaar zit ik in het tweede jaar van de bachelor en zal ik ook secretaris zijn van onze mooie vereniging!
Hopelijk zie ik jullie dit jaar nog een keer in de kamer of online tijdens een lezing!

Anna Tjitske

Lieve Veefokkers!

Ik ben Anna Tjitske Wienia en zal komend jaar in het bestuur plaatsnemen als penningmeester. Ik ben 22 jaar geleden geboren in Oostrum (Friesland), nabij Dokkum, hier ben ik opgegroeid op een melkveebedrijf waar we momenteel zo’n 450 koeien melken. Onze veestapel bestaat uit een “mengelmoes” van HF, Brown-Swiss, Zweeds roodbont en een enkele Vleckvieh. Ik ben in september aan de master LH begonnen. Ik wil later zeker de praktijk in, maar het bedrijf thuis managen trekt mij ook heel erg. Daarnaast ben ik graag aan het touwtrekken bij het VTTG, schaatsen, skeeleren, werken op de boerderij van mijn ouders of die van mijn vriend en op wintersport! Ik hoop dat wij met z’n zessen jullie dit jaar met heel veel (hopelijk fysieke) lezingen, bedrijfsbezoeken, RVB’s en hopelijk feestjes mogen verblijden! Ikzelf heb er zin in, hopelijk tot snel in de kamer!

Liefs,
Anna Tjitske

Yoni

Lieve veefokkers,

Mijn naam is Yoni Veldhuis en ook ik kom uit een stadje in het mooie Twente, genaamd Oldenzaal en ik ben 21 jaar. Helaas heb ik geen bedrijf thuis maar mijn liefde voor Landbouwhuisdieren is aangewakkerd door mijn vader, die toevallig veearts is. Zo ging ik al in de wieg mee de boer op en werd ik zonder pardon gedropt bij een boer om zo op een afstandje een keizersnee mee te kijken. Ook stond er een kalf op sterk water gewoon bij ons in de vensterbank waardoor ik erg gefascineerd werd. Zodoende stond mijn ambitie om dierenarts te worden vast.
Gelukkig is door het reizen mijn ambitie niet veranderd maar juist versterkt. Wel heb ik meer interesse gekregen in de duurzaamheid en het internationale aspect van de sector. Hier hoop ik me in het komende bestuursjaar ook in te verdiepen.
Verder hoop ik als vice-penningmeester het geld laatje nog een beetje te spekken. Maar hopelijk bestaat het aankomend jaar ook uit veel lol en af en toe ook een goed feestje. Ik heb er in ieder geval zin in!

Rianne

Lieve veefokkers,

Mijn naam is Rianne, bij geboorte gegeven.
Ik hou van koeien, al zo lang we leven.
Kok is de naam van mijn vaders stam
en Putten is de plaats waar ik ter wereld kwam.

In dat mooie Putten heeft mijn vader een bedrijf waar hij een kleine 60 koeien melkt. Uiteraard is er meer te doen op de boerderij, vooral richting het voorjaar is het druk met alle kalfjes. Als ik thuis ben help ik zoveel mogelijk, waardoor ze liefkozend mijn kleine veestapel worden genoemd. Ik ben ook druk aan de slag met het 2e jaar van de allermooiste studie en als LID-PR mag ik aankomend jaar de baas spelen over het prikbord en alle online kanalen van de veefokkers.
Ik heb er onwijs veel zin in, we gaan er een mooi jaar van maken!