Bestuur 2022-2023: "Veestelijk"

Voorzitter:

Vice-voorzitter:

Secretaris:

Penningmeester:

Vice-penningmeester:

Lid-PR:

Ellen van Soest

Bart Veld

Rianne de Regt

Siem Ketelaars

Mark de Rooij 

Puck Braat

Het bestuur stelt zich graag aan jullie voor:

Dag lieve Veefokkers,

Mijn naam is Ellen van Soest. Ik ben 23 jaar jong en ik kom uit het altijd gezellige Harmelen, niet ver bij Utrecht vandaan. Hier woon ik op een melkveebedrijf met zo’n 80 melkkoeien, voornamelijk Fleckvieh en een enkele verdwaalde Holstein/MRIJ, die worden gemolken in twee melkrobots. Van kleins af aan ben ik (zo goed als) dagelijks tussen de koeien thuis te vinden. Ik weet dan ook altijd van elke koe de naam, lactatienummer en lactatiestadium uit mijn hoofd. Al sinds ik kan praten zeg ik dat ik veearts wil worden. Na het halen van mijn havo- en een vwo-diploma heb ik in 2018 meegedaan aan de selectie. Ik was dan ook helemaal in de wolken toen ik last-minute via naplaatsing toegelaten werd voor de leukste studie die er is. Afgelopen mei ben ik als laatste groep gestart met de oude LH-master. Komend jaar zal ik de functie van voorzitter op mij nemen en daar heb ik ongelofelijk veel zin in.

Tot snel!

Beste Veefokkers,

Ik ben Bart Veld, 19 jaar en geboren en getogen in het altijd zonnige zuiden. In de parel van Brabant, Herpen. Ondanks dat ik thuis niet van een boerderij kom, ben ik wel tussen de dieren opgegroeid. Hierdoor wist ik al van kleins af aan, ik wil dierenarts worden! Echter wist ik niet helemaal met welke dieren ik wilde werken.

Gelukkig heb ik vorig jaar, door fanatieke mentorouders en het eerstejaars RBV’en, kennis mogen maken met de Veefokkers. Op die manier ben ik stiekem verliefd geraakt op deze mooie sector.

Komend jaar mag ik tijdens mijn tweede bachelorjaar de functie van vice-voorzitter bekleden. Ik ga hard aan de slag om de kamer te verzorgen, zodat jullie er altijd een bakkie kunnen komen doen.

Ik zie jullie hopelijk snel in de kamer verschijnen!

Lieve Veefokkers,

Ik ben Rianne, 19 jaar oud en ik kom uit Linschoten. Hier ben ik opgegroeid op een melkveebedrijf waar meer over te lezen is in de rubriek Boerenbloed. Op dit bedrijf is mijn passie voor landbouwhuisdieren ontstaan. Na wat keren meelopen met de dierenarts wist ik zeker dat ik dit ook wilde. Ik was daarom ook erg blij dat ik vorig jaar direct na mijn VWO mocht beginnen met deze prachtige studie. Naast dieren hou ik ook erg van sport waarbij vooral polsstokverspringen toch wel bovenaan staat.

Naast mijn tweede jaar van de bachelor heb ik dit jaar de eer om als Secretaris deel te nemen aan het bestuur en jullie dus allemaal te vervelen met kerstkaartjes, geboortekaartjes en nog veel meer. Ik kijk er naar uit jullie dit jaar (beter) leren kennen onder het genot van een bakje koffie of een biertje!

Liefs Rianne

Beste Veefokker,

Ik ben Siem Ketelaars, 22 jaar en zoals jullie misschien al weten van de afgelopen binnenlandse excursie of expeditie de boer op, kom ik uit de altijd platte Flevopolder. Waar mijn ouders in de Dronten een melkveebedrijf hebben van ongeveer 130 melkkoeien.

Toen ik op de basisschool zat heb ik ooit ‘meehelpen’ met een lebmaagdislocatie operatie en toen dacht ik, ‘dit wil ik ook later doen’. Echter op de middelbare school verwaterde de interesse voor melkvee en diergeneeskunde een beetje. Gelukkig heb ik in mijn laatste jaar van de middelbare toch een kijkje genomen op de faculteit. Zodoende ben ik vier jaar geleden begonnen met diergeneeskunde en dus ook bij de Veefokkers.
Ondertussen zit ik alweer een klein jaar in de master landbouwhuisdieren. Ook zal ik dit jaar druk zijn als penningmeester van onze prachtige vereniging.

Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop jullie allemaal te zien in de kamer en/of bij één van onze activiteiten!

Beste Veefokkers,

Ik ben Mark de Rooij, 20 jaar oud en woon in Abcoude, een dorpje net onder Amsterdam. We hebben thuis 200 melkkoeien en als ik tijd over heb, help ik ook graag mee op de boerderij. Hier is ook mijn passie voor dieren ontstaan. Later zou ik dan ook graag het bedrijf willen overnemen en veearts worden. Maar eerst nog genieten van deze prachtige studie, ik zit alweer in het 3e jaar.

Komend jaar zal ik de functie van vice-penningmeester op mij nemen, en mij dus bezig houden met de sponsoring. Daarnaast ben ik ook sportief en doe ik 3x in de week korfbal in Maarssen. Ik heb er heel veel zin in en hoop jullie allemaal snel in de kamer te zien!

Groetjes,

Mark

Hallo lieve Veefokkers!

Ik ben Puck, 20 jaartjes jong en afkomstig uit Nijkerk. Waar dat bij de Veefokkers eerder een uitzondering is, kom ik helaas niet van een bedrijf. Toch ben ik van kinds af aan al gek op alles wat te maken heeft met landbouwhuisdieren (vooral de “lammies” waren favoriet). Het is altijd al mijn grote droom geweest om dierenarts te worden. Ondertussen ben ik alweer bezig met het derde jaar van de bachelor en dus een aardig eindje op weg om van deze droom werkelijkheid te maken!

Ik kijk er ontzettend naar uit om aankomend jaar de rol van lid-PR op me te mogen nemen en mijn creativiteit en lichtelijk perfectionisme te kunnen gebruiken om iedereen op de hoogte te houden van het reilen en zeilen binnen de vereniging. We gaan vol enthousiasme aan de slag om er een prachtig jaar van te maken!

Hopelijk zie ik jullie allemaal snel een keertje in de kamer voor een lekker bakje koffie en een praatje!

Liefs Puck