Onze commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van het overgrote deel van de actviteiten binnen de vereniging: lezingen en excursies over diverse onderwerpen binnen de landbouwhuisdierensector, rundveebeoordelingsavonden, de binnen- en buitenlandexcursie, praktische workshops zoals de cursus rectaal exploreren en het klauwbekapweekend, het uitbrengen van verenigingsblad de Koeieletters, het jaarlijkse symposium en om het jaar de expositie en de BoerVeeartsDag. 

Een commissie bestaat doorgaans uit zes studenten, bijgestaan door één of meerdere bestuursleden. De commissie komt op maandelijkse basis samen om te vergaderen. De commissies wisselen jaarlijks op onze Algemene Leden Vergadering.

Boer Veearts Dag commissie

Danie van der Tuuk

Isabelle Wakkers

Lieke Braam

Linda Vreeswijk

Rianne de Regt

Rianne Kok

Rimmer Jansma

Sjoerdtje Venema

Hallo allemaal,

Wij zijn de BoerVeeartsDag (BVD) commissie! Met dit clubje van 8 personen hopen wij in november 2024 een prachtige dag neer te zetten, voor zowel boeren, veeartsen als studenten. De BVD heeft pas één keer eerder plaatsgevonden, dus er is voor ons nog veel vrije ruimte over om deze dag invulling te geven. Hierbij is jullie mening over het evenement vorig jaar natuurlijk altijd welkom! Naast het organiseren van deze mooie dag hopen we ook te zorgen voor een hoop gezelligheid tijdens de vergaderingen. Een goede sfeer binnen de commissie is namelijk net zo belangrijk! Wij twijfelen er niet over dat dit helemaal goed gaat komen en hopen jullie natuurlijk allemaal te zien op de BVD!

Excursie commissie

Alida Terwischa van Scheltinga

Annabel Boomaerts

Bram Rompelberg

Dirk van der Wielen

Joanie Bruggink

Jorg Schellens

Komend jaar zorgen wij, Alida, Annabel, Bram, Dirk, Joanie en Jorg, dat jullie twee Ongeëveenaarde Schitterunde meerdaagse excursies kunnen beleven. De binnenlandexcursie zal in het weekend van 12, 13 en 14 januari naar het altijd mooie Brabantse land reizen. Naast de altijd gezellige excursies zijn er natuurlijk ook altijd nog Farmidabele avonden om niet te vergeten. Hier wil je dus bij zijn. Naast deze Veestelijke BiLe die we aan het organiseren zijn is er natuurlijk ook nog een fantastische BLE. Tijdens de BLE zullen we Volle Vaars Vooruit de grens overgaan met 60 veefokkers waarbij we verschillende bedrijven gaan bezoeken en uiteenlopende activiteiten gaan ondernemen. Waar we deze geweldige week gaan beleven wordt op een later moment bekend gemaakt maar hou 19 t/m 26 april vrij om mee te gaan op BLE!

Wij kunnen niet wachten om samen met jullie onze Hartveroverunde blik over deze sector nog meer te laten groeien en deze Koesterunde sector in zowel Nederland als het buitenland beter te leren kennen!

Gezelliggeitscommissie

Ellen van Soest

Linda Vreeswijk

Lorraine van den Berg

Pascalle van Schie

Teun Kalis

Welmoed van der Windt

Met veel trots vormen wij, Linda, Pascalle, Welmoed, Ellen, Teun en Lorraine, de eerste gezelligGEITscommissie van de vereniging. Dit jaar gaan wij ervoor zorgen dat het geen enkele veefokker zal ontbreken aan een enorme dosis gezelliggeit. De ideeënlijst is al gigantisch met allemaal super leuke ideeën om nog meer saamhorigheid onder de leden te creëren. Zo openen we met een heerlijk kerstontbijt en sluiten we het collegejaar af met een knallend feest! Mocht je zelf verder nog een geweldig idee hebben, laat het ons vooral weten. 

Lieve Veefokkers, zet je schrap voor een onwijs gezellig jaar en onthoud: Gezelliggeit kent geen tijd!

Kleine Herkauwes en Zeldzame Huisdierrassen commissie

Aaron Roordink

Beau van de Ven

Marten Pol

Maud de Wit

Sander Versluijs

Stella Steketee

Hee mensen! Wij zijn Sander, Marten, Maud, Aaron, Stella en Beau en wij zullen dit jaar de KHZH-commissie vormen. Wij zullen alle jaarlijkse activiteiten organiseren, zoals het schapen scheren en schapen verlossen. Daarnaast hebben wij ook al de welbekende schapenmap helemaal klaar gemaakt voor jullie en zitten wij verder nog bomvol ideeën voor leuke lezingen en excursies. Wij hebben er al heel veel zin in, dus we zien jullie binnenkort!!

Koemissie

Abel de Wilde

Bart Veld

Bram Rompelberg

Else Smelik

Evelien Katerberg

Iris van Hemert

Wij zijn de KOEmissie, een klein clubje dat gek is van koeien en hoopt jullie komend jaar net zo enthousiast te krijgen! Dit jaar aan ons de taak om alle kanten van de rundveehouderij te belichten door diverse excursies, lezingen en activiteiten te organiseren. Denk hier bijvoorbeeld aan een workshop kaasmaken of een bezoek aan het CowToilet, maar ook lezingen over o.a. jongveeopfok en embryotransplantatie. Kortom, voor ieder wat wils. Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in en hopen dit enthousiasme goed over te brengen tijdens de activiteiten. Tot snel!

Pluimvee commissie

Elise Koornneef

Freke Verheijden

Joost de Bresser

Lisa van Vliet

Martin van den Dikkenberg

Quinten Nijenhuis

He! Wij zijn dit jaar de pluimvee commissie. Het hele jaar zullen we ons bezighouden met alles wat onder de pluimveesector valt. Van interessante lezingen tot leerzame excursies en nog vele andere dingen. We hopen zo meer kennis te kunnen verspreiden over deze fantastische sector! We hopen jullie snel te zien bij een van onze geweldige activiteiten!

 

 

Redactie commissie

Emmelien Geurts

Jolien ten Brinke

Jorg Schellens

Renske Riemersma

Siem Ketelaars

Stella Steenbergen

Lieve Veefokkers,
Wij zijn Emmelien, Jolien, Jorg, Renske, Siem en Stella en dit jaar zullen wij met de Koeieletters jullie hart veroveren. 
We willen ervaringen van (oud)Veefokkers delen met jullie en het allerbelangrijkste: het bundelen van herinneringen van de activiteiten van ons prachtige vereniging.
Daarnaast zitten wij al bomvol leuke en creatieve ideeën voor de Koeieletters en wat die zullen zijn, kan je in de komende edities aanschouwen.
Dus alvast heel veel lees plezier komend jaar!
Liefs, De Redactiecommissie.

Rundement commissie

Aaron Roordink

Bas Knoef

Daphne Reinders

Erin Klein Baltink

Marit Wismeijer

Mayke Timmerman

Wij zijn de rundementcommissie, een commissie gevormd door zes masterstudenten met een voorliefde voor landbouwhuisdieren en jarenlange ervaring met de studie diergeneeskunde. Dit jaar hebben wij de eer om verschillende activiteiten te organiseren, zoals de cursus rectaal exploreren en het jaarlijkse klauwbekapweekend. Naast deze activiteiten zullen er in de loop van het jaar ook lezingen worden gegeven. Deze zijn vooral gericht op de masterstudenten, maar ook bachelorstudenten zijn welkom!

Wij hebben er heel veel zin in om deze commissie dit jaar voort te zetten en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten!

Rundvee Beoordeel commissie

Janna Sipma

Jurre Alkemade

Marije Breteler

Marijn van Wijk

Roelien Koekoek

Wieske Hazelaar

Wij zijn de RVB-commissie (RundVee Beoordelen)! We mogen dit jaar iedere maand alle gezellige RVB-avonden en het veterinair kampioenschap organiseren. Tijdens deze avonden gaan we naar een boerderij in de buurt en punten we eerst één koe helemaal uit (denk aan o.a. inhoud, beenstand en voorspeenplaatsing). Daarna mogen dit zelf doen bij een koe en vervolgens zetten we vijf vaarzen op volgorde op de onderdelen frame, type, uier, beenwerk en algemeen voorkomen. Als iedereen klaar is met punten gokken, horen we hoe de inspecteur heeft gescoord en wie van ons het het beste heeft gedaan. We sluiten natuurlijk elke avond gezellig af met een biertje 🙂 Hopelijk dus tot snel!

Symposium commissie

Bert-Jan Wilbrink

Doortje Waasdorp

Elise Koornneef

Mees van der Kooij

Monique van der Wal

Romee Heideman

Wij zijn Monique van der Wal, Romee Heideman, Bert-Jan Wilbrink, Mees van der Kooij, Elise Koornneef en Doortje Waasdorp en wij vormen met z’n zessen dit jaar de symposiumcommissie. Het is aan ons dit jaar de taak om ervoor zorgen dat er in september een leuk, gezellig en vooral leerzame dag neergezet gaat worden. We willen zorgen voor een interessant thema waarbij alle sectoren zullen worden belicht door bedreven sprekers. Wat het thema dit jaar zal worden blijft nog even een verrassing, maar we hopen jullie allemaal te zien op 26 september 2024!

Varkenscommissie

Iris Thijssen

Roelien Koekoek

Sander Pelgröm

Sanne Kearns

Wiep van Kimmenaede

Hey! Wij zijn de varkenscommissie van dit jaar: dé commissie om kennis te maken met de voor velen onbekende wereld van de varkenshouderij! Dit jaar zullen wij ons bezig houden met het organiseren van excursies, lezingen en activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Wij willen ons dit jaar ook extra inzetten voor wat meer praktijkervaring met deze roze vrienden, dus je kunt veel hands-on activiteiten verwachten! We hopen zo nog meer mensen enthousiast te maken voor deze leuke en unieke sector! Hopelijk tot snel bij een van onze activiteiten!