2017-2018

Dierennieuws Februari

Zoals jullie al wel weten hebben wij dit jaar helaas maar één drachtige ooi. Dit jaar zullen er dus niet zoveel nieuwe veefokker lammetjes geboren worden, maar volgend jaar weer een nieuwe kans zullen we maar zeggen. Desondanks gaat het voor de rest heel goed met onze zwartbles schapen en genieten zij lekker van het koude weer. In tegenstelling tot het bestuur.

Dierennieuws December-Januari

Helaas heb ik heel slecht nieuws wat onze schapen betreft. Van de vier schapen die gedekt zijn, bleken er drie gust te zijn namelijk José, Gerda en Nicolien. Dit betekent dat alleen Olivia drachtig is en wij dus komend jaar weinig nakomelingen zullen krijgen. Wij zullen dus met zijn allen hard duimen dat Olivia een mooie tweeling voor ons op de wereld zet, zodat wij weer wat dichter bij ons fokdoel zullen komen. Het enige goede nieuws is, is dat Olivia wel ons schaap is met de beste genen.

Dierennieuws November

Onze mooie nieuwe ram Koen mocht eindelijk aan het werk. Hij heeft zijn werk goed gedaan, want al onze ooien zijn gedekt. Ook al duurde het bij Olivia erg lang, ook zij is op het nippertje gedekt. Over een week mag hij er weer bij en dan hopen we dat hij lekker vruchtbaar is zodat al onze mooie zwartbles schapen over een klein half jaar mooie lammetjes op de wereld zetten.

Ons oude ram Sander Sjouke wisten we niet te verkopen aan de fokkersgroep, maar op marktplaats was hij gelukkig wel populair. Daarom heeft hij nu een fijn nieuw huisje gevonden in West Beemster.