Dierennieuws September

Bij de schapen ging het er ook niet rustig aan toe. Nu Lennardus na een kleine 2 maanden gewend is aan zijn nieuwe huis, mocht hij meteen aan het werk. Afgelopen augustus heeft hij bij onze 4 mooie ooien mogen lopen om al zijn hormonen los te laten. Nu maar duimen dat ook dit goed raak is en wij komend voorjaar mooie nieuwe zwartbles lammetjes krijgen!

Dierennieuws Juni-Augustus

Leuk nieuws op het gebied van de schapen! Wij hebben namelijk een mooie zwartbles ram mogen verwelkomen in
onze veestapel. Onze Lennardus is overgekomen vanuit
Strijen en zal ons hopelijk volgend jaar mooie lammetjes brengen. Voor nu is hij nog een beetje aan het wennen aan zijn nieuwe huisje op de Tolakker, maar deze man houdt wel van aandacht en is dus altijd in voor een fijne knuffel!

Dierennieuws Mei

Zoals wij al eerder verteld hebben, krijgen wij dit jaar helaas geen lammetjes. Onze ram is onderzocht en blijkt het toch niet in zich te hebben. Daarom moeten wij helaas op zoek naar een nieuwe ram. Hopelijk kunnen wij snel een nieuwe topper verwelkomen op de Tolakker.

Dierennieuws Maart-April

Helaas krijgen wij dit jaar helemaal geen lammetjes. Zelfs onze enige ooi die drachtig gescand is, blijkt toch gust te zijn. Aangezien wij het afgelopen jaar een nieuwe ram
hebben gekocht en deze geen enkele ooi drachtig heeft
gemaakt, zullen wij binnenkort het sperma van Koen gaan testen. Op basis van de uitslag kunnen wij daarna beslissen of wij hem nog een jaartje aanhouden en het gooien op zijn onervarenheid óf dat wij toch een nieuwe ram moeten gaan kopen.

Dierennieuws Februari

Zoals jullie al wel weten hebben wij dit jaar helaas maar één drachtige ooi. Dit jaar zullen er dus niet zoveel nieuwe veefokker lammetjes geboren worden, maar volgend jaar weer een nieuwe kans zullen we maar zeggen. Desondanks gaat het voor de rest heel goed met onze zwartbles schapen en genieten zij lekker van het koude weer. In tegenstelling tot het bestuur.

Dierennieuws December-Januari

Helaas heb ik heel slecht nieuws wat onze schapen betreft. Van de vier schapen die gedekt zijn, bleken er drie gust te zijn namelijk José, Gerda en Nicolien. Dit betekent dat alleen Olivia drachtig is en wij dus komend jaar weinig nakomelingen zullen krijgen. Wij zullen dus met zijn allen hard duimen dat Olivia een mooie tweeling voor ons op de wereld zet, zodat wij weer wat dichter bij ons fokdoel zullen komen. Het enige goede nieuws is, is dat Olivia wel ons schaap is met de beste genen.

Dierennieuws November

Onze mooie nieuwe ram Koen mocht eindelijk aan het werk. Hij heeft zijn werk goed gedaan, want al onze ooien zijn gedekt. Ook al duurde het bij Olivia erg lang, ook zij is op het nippertje gedekt. Over een week mag hij er weer bij en dan hopen we dat hij lekker vruchtbaar is zodat al onze mooie zwartbles schapen over een klein half jaar mooie lammetjes op de wereld zetten.

Ons oude ram Sander Sjouke wisten we niet te verkopen aan de fokkersgroep, maar op marktplaats was hij gelukkig wel populair. Daarom heeft hij nu een fijn nieuw huisje gevonden in West Beemster.