2017-2018

Dierennieuws Februari

Onze Yvon is lekker aan het groeien en dat mag ook wel, want 17 februari moet zij weer shinen tijdens de ouderdag. Tijdens deze dag kunnen alle eerstejaars onze trots aan hun ouders laten zien en hiermee op de foto gaan. Hopelijk heeft Yvon al zin in een lekkere douche, want wij zullen haar natuurlijk heerlijk gaan wassen voordat deze grote dag aanbreekt.

Dierennieuws December-Januari

Leentje’s Yvon is ondertussen verhuisd naar de melkveestal. Daar staat ze tussen haar soortgenoten en zijn ze samen aan het wennen aan het voerhek. Gelukkig is onze Yvon heel slim en had zij meteen door hoe dit systeem werkte.
Terwijl onze Yvon lekker verder aan het groeien is, zijn wij druk bezig met ons fokdoel. Yvon zal waarschijnlijk geïnsemineerd worden met Fries roodbont sperma. Dit zodat wij eerst meer richting een Fries roodbont kunnen fokken om er de laatste paar keren een witrik aftekening op te krijgen.

Dierennieuws November

Leentje’s Yvon vermaakt zich nog steeds prima in de schapenstal en heeft duidelijk de genen van haar moeder geërfd. Ze ligt lekker gezellig te worden ten opzichte van haar vriendjes.
Het duurt nog even voordat onze Yvon geïnsemineerd kan worden. Ondertussen zijn wij druk bezig met oriënteren naar ons nieuwe fok doel. Hierover hopen wij jullie binnenkort te informeren.