Dierennieuws September

Onze verenigingsdieren hebben deze zomer zeker niet stilgezeten. Yvon heeft de leeftijd van 14 maanden bereikt en is afgelopen augustus geïnsemineerd met sperma van Sander 8. Wij hopen dat het een schot in de roos was en ze nu drachtig is, maar de tijd zal het leren. Tijdens de introductie heeft ze in ieder geval genoeg aandacht gekregen van alle nieuwe eerstejaars en zij was dan ook vaak zo lief om rustig te blijven staan voor een foto.

Dierennieuws Juni-Augustus

Met onze Yvon gaat het zeer goed. Ze begint al steeds meer op haar moeder te lijken. Niet alleen qua vetpercentage, maar ook qua aanhankelijkheid. Op de DAP heeft ze zich
namelijk lekker de hele dag door iedereen laten aaien en de veeartsen in spé (alle kleine kinderen) hebben allemaal geconstateerd dat haar hart nog klopte en haar pens goed in werking was.

Dierennieuws Mei

Onze Yvon is alweer bijna 12 maanden oud, dit betekent dat zij de leeftijd krijgt om geïnsemineerd te worden. Het is een hele zoektocht op zoek naar een geschikte stier aangezien wij de besten natuurlijk al gebruikt hebben, maar wij zullen in samenwerking met de Tolakker een geschikte kandidaat uitzoeken.

Dierennieuws Maart-April

Wederom niet echt spannend nieuws vanuit de melk-veestal, maar geen nieuws is goed nieuws zullen we maar zeggen. Onze Yvon heeft het nog steeds naar haar zin en groeit lekker door. Aangezien zij nu de leeftijd voor insemineren sneller nadert, zijn wij druk op zoek naar een mooie stier. Zodra wij een mooie keuze hebben gemaakt, zullen wij jullie hiervan op de hoogte stellen.

Dierennieuws Februari

Onze Yvon is lekker aan het groeien en dat mag ook wel, want 17 februari moet zij weer shinen tijdens de ouderdag. Tijdens deze dag kunnen alle eerstejaars onze trots aan hun ouders laten zien en hiermee op de foto gaan. Hopelijk heeft Yvon al zin in een lekkere douche, want wij zullen haar natuurlijk heerlijk gaan wassen voordat deze grote dag aanbreekt.

Dierennieuws December-Januari

Leentje’s Yvon is ondertussen verhuisd naar de melkveestal. Daar staat ze tussen haar soortgenoten en zijn ze samen aan het wennen aan het voerhek. Gelukkig is onze Yvon heel slim en had zij meteen door hoe dit systeem werkte.
Terwijl onze Yvon lekker verder aan het groeien is, zijn wij druk bezig met ons fokdoel. Yvon zal waarschijnlijk geïnsemineerd worden met Fries roodbont sperma. Dit zodat wij eerst meer richting een Fries roodbont kunnen fokken om er de laatste paar keren een witrik aftekening op te krijgen.

Dierennieuws November

Leentje’s Yvon vermaakt zich nog steeds prima in de schapenstal en heeft duidelijk de genen van haar moeder geërfd. Ze ligt lekker gezellig te worden ten opzichte van haar vriendjes.
Het duurt nog even voordat onze Yvon geïnsemineerd kan worden. Ondertussen zijn wij druk bezig met oriënteren naar ons nieuwe fok doel. Hierover hopen wij jullie binnenkort te informeren.