2018-2019

Dierennieuws april

Vorige keer was er de trieste mededeling dat er een ram ziek was geweest. Een aantal weken later is hij weer ziek geworden en helaas overleden aan z’n aandoening (een gat in de lebmaag). Bij de ooitjes gaat het allemaal wel goed gelukkig, ze groeien als kool en kunnen binnenkort naar buiten. José had geen nakomelingen gekregen, ze zal binnenkort naar de kliniek gaan en gebruikt worden voor onderwijsdoeleinden.

Dierennieuws maart

Helaas heeft één van de lammeren longontsteking gehad en blijft daardoor wat achter in de groei, ondanks dat gaat het met de rest van de schapen en de lammeren hartstikke goed. De lammetjes groeien echt hard en de ooitjes hebben mooie aftekeningen. Binnenkort zal het stamboek dan ook een keer langskomen om onze nieuwe aanwinst te komen bekijken.

dierennieuws februari

Dierennieuws februari

Ondertussen heeft ook Nicolien gelammerd, een heel mooi ooitje genaamd Emeralde en een rammetje genaamd Kemer. De lammetjes van Olivia en Gerda zijn ondertussen al flink gegroeid en staan te popelen om naar buiten te gaan. De dekking van José is helaas niet gelukt de vorige keer, dus in totaal hebben we dit jaar 6 zwartbles lammetjes gekregen. Voor Lennardus zijn we opzoek naar een nieuw baasje, zodat er plaats gemaakt kan worden voor zijn opvolger.

Dierennieuws januari

Bij de schapen is het allemaal wat spannender deze dagen. Olivia en Gerda hebben samen 4 lammetjes op de wereld gezet. Drie ooitjes en één ram genaamd; Ingrid, Irma, Harms en Fabiënne. Nicolien zal later deze maand volgen met haar lammetjes. Verder zal komende maand bekend worden of de dekking van José gelukt is. Dus al met al spannende tijden bij de schapen.

januari
dierennieuws december

Dierennieuws december

Olivia, José en Gerda waren vorige keer al drachtig verklaard, met Nicolien hebben we het nog een keer geprobeerd en ze is opnieuw gedekt. Of ze ook daadwerkelijk drachtig is moet nog blijken als ze binnenkort gescand wordt. Voor Lennardus zit het werk er voor dit jaar op en zijn we opzoek naar een nieuwe eigenaar zodat er volgend jaar een nieuwe ram uitgekozen kan worden.

Dierennieuws november

Net als Yvon zitten de schapen op een roze wolk (op ééntje na dan). Lennardus bleek gelukkig wel vruchtbaar en afgelopen week hebben ook zij een echo laten maken waarop 5 gezonde vruchten te zien waren. Om te zorgen dat alle schapen straks op een roze wolk zitten gaan we Lennardus deze week nog een laatste keer inzetten.

Dierennieuws november