2018-2019

dierennieuws februari

Dierennieuws februari

Pauline en Ninke Maike zijn op dit moment hoog drachtig. Over twee weken is het eindelijk zover, dan zullen ze beginnen met biggen. We zijn heel benieuwd naar de volgende generatie Duroc varkens en wachten dus in spanning af op de kleine biggetjes.

Dierennieuws januari

Ook bij de varkens is er goed nieuws, Ninke-Maike en Pauline zijn nu allebei drachtig verklaard. Met nog ongeveer twee maanden te gaan is het eerst nog rustig in de stal. De spanning zal hier dus de komende tijd ook gaan stijgen in afwachting van de biggetjes.

Dierennieuws december

In de varkensstal gaat alles goed, de verenigingsvarkens zijn geïnsemineerd en op de scan was te zien dat we over een aantal maanden ook daadwerkelijk biggetjes kunnen verwachten. Zo komen we ook met de varkens steeds dichter bij ons fokdoel.

WhatsApp Image 2018-12-17 at 18.24.00 (1)

Dierennieuws november

De varkens hebben het goed naar de zin maar zijn nog niet zoals de schapen en Yvon al zo ver dat er een echo gemaakt kan worden. Hiervoor moeten ze eerst nog geïnsemineerd worden. Ze eten goed en zijn nog steeds lekker aan het werken aan hun gezelligheid zodat ze straks als het eenmaal zover is goed voor hun kleintjes kunnen zorgen.