2018-2019

Dierennieuws april

Bij de varkens gaat het super, de biggetjes hebben 4 weken bij moeders kunnen liggen en zijn ondertussen alweer gespeend en moeten het nu zelf doen. Ze doen dit goed want ze groeien donders hard.

Dierennieuws maart

Zoals jullie misschien al gemerkt hebben, tijdens de “beschuit met muisjes”-koffiepauze hebben Ninke-Maike en Pauline allebei biggetjes gekregen: 11 stuks en 10 stuks respectievelijk. We hebben twee gelten en twee beren uitgekozen die de naam (en roepnaam) Sarah (Saar), Susanne (Suus), Ramon (Appie) en Nick (Bezem) hebben gekregen. De beren gaan dienen als zoekberen en met de gelten wordt verder gefokt.

de235aca-6fad-4c61-870e-1c8158e67a6d
dierennieuws februari

Dierennieuws februari

Pauline en Ninke Maike zijn op dit moment hoog drachtig. Over twee weken is het eindelijk zover, dan zullen ze beginnen met biggen. We zijn heel benieuwd naar de volgende generatie Duroc varkens en wachten dus in spanning af op de kleine biggetjes.

Dierennieuws januari

Ook bij de varkens is er goed nieuws, Ninke-Maike en Pauline zijn nu allebei drachtig verklaard. Met nog ongeveer twee maanden te gaan is het eerst nog rustig in de stal. De spanning zal hier dus de komende tijd ook gaan stijgen in afwachting van de biggetjes.

Dierennieuws december

In de varkensstal gaat alles goed, de verenigingsvarkens zijn geïnsemineerd en op de scan was te zien dat we over een aantal maanden ook daadwerkelijk biggetjes kunnen verwachten. Zo komen we ook met de varkens steeds dichter bij ons fokdoel.

WhatsApp Image 2018-12-17 at 18.24.00 (1)

Dierennieuws november

De varkens hebben het goed naar de zin maar zijn nog niet zoals de schapen en Yvon al zo ver dat er een echo gemaakt kan worden. Hiervoor moeten ze eerst nog geïnsemineerd worden. Ze eten goed en zijn nog steeds lekker aan het werken aan hun gezelligheid zodat ze straks als het eenmaal zover is goed voor hun kleintjes kunnen zorgen.