2018-2019

Dierennieuws april

Yvon loopt op dit moment stage tussen de melkkoeien. Zo kan ze alvast een beetje wennen aan de koppel en de melkput. Ze lag al heerlijk te herkauwen in de boxen dus het wennen gaat haar al aardig goed af. Over de poll, deze is al aardig ingevuld door menig Veefokker, maar nog lang niet iedereen heeft de gok durven wagen. Dus kom dat nog even snel doen, zo zorgen we met z’n allen voor een mooie prijs voor de winnaar.

Dierennieuws maart

Over twee maand is het zover dan is de uitgerekende datum van Yvon. Ze loopt nu nog tussen de pinken maar zal binnenkort verhuisd worden tussen de droge koeien. Om het afkalfproces een beetje spannender voor onze leden te maken zullen we weer een poll houden. Voor 2 euro mag je een gokje wagen. Degene die het dichtste bij de afkalfdatum zit wint de inleg. De poll zal 1 april geopend worden, nee geen grap.

IMG_1377
IMG_1503

Dierennieuws februari

Een week geleden mocht Yvon haar charmes eens flink in de strijd gooien tijdens de ouderdag. Dit heeft ze dan ook voortreffelijk gedaan. Alle ouders en studenten zijn met haar op de foto geweest en hebben zo kennis gemaakt met de Tolakker en de Veefokkers. De foto’s zijn te vinden op de facebookpagina en op de website.

Dierennieuws januari

Met nog 4 maanden te gaan tot de uitgerekende datum, vermaakt Yvon zich nog steeds zeer goed tussen de andere pinkjes. Na de kerstfoto van vorige keer was ze toch wat meer op haar hoede toen wij bij haar kwamen kijken. Maar eenmaal gevangen vond ze het heerlijk om geknuffeld te worden en op de foto te gaan. We wachten rustig af tot er in mei een kalfje komt.

januari
IMG_1231

Dierennieuws december

Yvon is nog steeds heel blij met haar aankomend kalfje, haar lange haren zijn geschoren waardoor ze haar warmte goed kwijt kan. Hierdoor kan ze alle energie steken in de ontwikkeling van haar kalfje. Vorige week heeft ze mogen poseren voor onze kerstkaart. Gelukkig is ze goed hanteerbaar en bleef ze netjes staan op de foto.

Dierennieuws november

Yvon leeft op dit moment op een roze wolk en is helemaal blij dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. Ze heeft een echo laten maken en daarop was te zien dat alles goed gaat met de kleine. Op dit moment is ze 3 maanden drachtig en mag ze dan eindelijk het blije nieuws aan familie, vrienden en uiteraard de Veefokkers bekend maken. Wat het wordt wil ze graag geheim houden zodat de verrassing extra groot is.

IMG_0929