2020 – 2021

Dierennieuws februari

Onze dragende gelten Bartelientje en Doutzen zijn aan het genieten in het dikke pak stro in de dragende zeugenstal. In april verwachten we biggen die makkelijker te onderscheiden zijn van de rest van de varkens, door de typische Berkshire kenmerken. Nu is het namelijk nog erg goed zoeken. Mocht je ze zelf een bezoekje willen brengen, de oor nummers zijn 3668 en 3669.

Varken

Dierennieuws Januari

Afgelopen maandag 18 januari zijn onze gelten Bartelientje en Doutzen drachtig gescand. Bartelientje is vorige maand eenmalig geïnsemineerd met Berkshire sperma en Doutzen is geïnsemineerd met Berkshire sperma en een dag later met sperma van een Tempo beer. In april verwachten wij dus een stap dichter bij ons fokdoel te zijn!

Dierennieuws december

Afgelopen maandag kwam er een TNT busje naar de varkensstal scheuren om daar het Berkshire sperma te leveren. Het was een precies klusje om het op tijd te leveren, want er zit een weekend tussen en de leveraars (uit Ierland) verschepen het niet in het weekend. Afgelopen paar dagen zijn er een tweetal gelten berig geweest. De gelt die op het moment van leveren het best berig was, is geïnsemineerd en dan is het 3 maanden, 3 weken en 3 dagen wachten.

December Varkens

Dierennieuws november

De varkens zijn flink aan het wennen in de dragende zeugenstal, ofwel genieten in het dikke pak stro, en een van de 4 wordt waarschijnlijk volgende maand geïnsemineerd met Berkshire sperma uit Ierland. Het gaat dan om de zeug die het best berig is. Het is even zoeken in de stal, maar als je ze eenmaal gevonden hebt zie je duidelijk het verschil met de rest van de varkens.

november Varken Tim
What do you want to do ?

New mail