030 253 46 94 veefokkers@uu.nl

2021-2022

Dierennieuws januari

De verenigingsdieren staan er weer goed bij! Koe 33 is deze week hopelijk tochtig en zal geïnsemineerd worden met Folker sperma. Op naar de eerste generatie Fries-Roodbont!

Koe 33 had niet erg veel zin om met ons op de foto te gaan, het werd een race van het voerhek naar de voerbox. Totdat we uiteindelijk toch een mooi plaatje met haar konden vastleggen! 🙂

Saartje staat nog bij de kalveren in de schapenstal, maar zij heeft de groei goed te pakken en gaat steeds meer karaktertrekken van haar moeder vertonen…

Dierennieuws december

Er is weer genoeg gebeurd bij de verenigingsdieren. Koe 82 bleek helaas weer niet drachtig te zijn. De tolakker wou eigenlijk niet verder met deze koe en wij sloten ons hierbij aan. Nu hebben wij koe 33 toegewezen gekregen. Deze dame heeft een mooie aftekening en is goed herkenbaar aan haar gecoupeerde staart. Ze is nu een kleine maand aan de melk, dus over een paar weken kan de volgende inseminatiepoging plaatsvinden.

Koe 33 + kasper

Dierennieuws november

Inmiddels is Yvon’s Froukje naar Bart vertrokken. De afscheidskoffiepauze was een groot succes!
Ondertussen schittert Froukje’s Saartje op onze constitutie kaartjes. Deze meid heeft het mooie karakter van haar moeder geërfd en staat net zo artistiek op alle foto’s. Aan de opvolging wordt ook gewerkt, maar helaas was koe 82 weer niet drachtig. Ze is nogmaals geïnsemineerd met Folker sperma en met een dikke week weten we meer.

Afbeelding5