030 253 46 94 veefokkers@uu.nl

2021-2022

Dierennieuws januari

Bij de varkens zit er ook progressie in. De eerst is op de 16de geïnsemineerd en op de 26ste zal hopelijk de tweede ook berig zijn. De Ier Maerose Freight Train zal de trotse papa worden van de volgende generatie Veefokker varkens. Nu 3 maanden, 3 weken en 3 dagen wachten! Ook waren deze twee toppers afgelopen week de hoofdrolspelers van de quizvraag op de verjaardag van onze prachtige vereniging. 290 kilootjes schoon aan de haak!

Varkens

Dierennieuws december

De varkens hebben ook genoeg avontuur meegemaakt de afgelopen tijd. Eerst werden ze geïntroduceerd in de dragende zeugen stal. Er waren wat zorgen of deze kleinere varkens zich wel stand konden houden, maar ze lieten absoluut niet met zich sollen en deden het prima. Inmiddels zijn ze alweer verhuisd naar de dek stal, waar ze in de gaten gehouden worden om te zien wanneer ze berig worden. Dit zou rond de jaarwisseling moeten zijn, waarna ze een cyclus later geïnsemineerd kunnen worden! Hopelijk komen we dan weer een stap dichterbij ons fokdoel.

Verenigingsvarken

Dierennieuws november

De varkens hebben onderweg ook weer de nodige kilo’s opgepikt. Ze zijn hartstikke nieuwsgierig, dus kom vooral een keer langs om ze een krabbel op de kop te geven.

Verenigingsvarken