Dierennieuws September

Alleen onze varkens hebben een rustige zomer gehad. Pauline en Ninke-Maike zijn nog lekker aan het door groeien tot zij oud genoeg zijn om geïnsemineerd te worden. Dan zullen wij doorgaan met ons fokdoel om zuivere Durocs te fokken. Wij zijn benieuwd hoelang de Pietrain vlekken nog zichtbaar zullen blijven.

Dierennieuws Juni-Augustus

In de varkensstal gaat het er rustig aan toe. Onze biggen Ninke-Maike en Pauline zijn lekker aan het groeien totdat ze mooie rondingen krijgen. Als ze oud genoeg zijn om geïnsemineerd te worden, zullen ze weer geïnsemineerd worden met Duroc sperma om weer iets dichterbij ons fokdoel te komen.

Dierennieuws Mei

Onze biggen groeien als kool. Aangezien wij dit jaar slechts 2 varkens in plaats van 3 hebben, is er onderling nog even goed gevochten om welke namen deze mogen dragen. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om onze biggen Ninke-Maike en Pauline te noemen. Wanneer je benieuwd bent naar deze twee lieve nieuwe verenigingsdieren kan je altijd een bezoek brengen aan de gespeende biggen afdeling op de Tolakker. Ze zijn niet te missen met hun stippen!

Dierennieuws Maart-April

Onze oranje, gevlekte biggen groeien als kool! Wij hebben er van de Tolakker 2
mogen houden. Het waren er eigenlijk 3 zoals elk jaar, maar één is uiteindelijk toch nog afgekeurd aangezien zij niet genoeg tepels had. De nieuwe namen van deze 2 zeugjes houden jullie nog van ons tegoed. Onze oude zeugen Janna, Jannie en Marleen hebben de Tolakker verlaten en wellicht hebben jullie de afgelopen weken wel van hen kunnen genieten
tijdens het avondeten.

Dierennieuws Februari

Spannend! Het is bijna zover, onze verenigingsvarkens zullen ons bijna verblijden met een heel aantal mooie roze biggetjes. Wanneer jullie net zo benieuwd zijn naar deze kleine rakkers als wij, ga dan zeker de komende weken af en toe langs bij de varkensstal om te kijken hoe het met Jannie, Janna en Marleen gaat.

Dierennieuws December-Januari

Janna, Jannie en Marleen zijn allemaal geïnsemineerd met sperma van een Durocvarken. Janna en Jannie zullen naar verwachting half februari gaan werpen en Marleen iets later namelijk half maart. Na lang wikken en wegen en vele telefoontjes hebben wij dus besloten om richting een Duroc te gaan fokken. Hopelijk lopen er dan over een aantal jaar geen gevlekte, maar mooie rode verenigingsbiggen op de Tolakker rond.

Dierennieuws November

Onze lekkere dikbil Pietrains groeien als kool en worden binnenkort geïnsemineerd. De zoektocht naar Bonte Bentheimer sperma leek bijna te slagen, maar de regels strooiden roet in het eten. Onze gelten zullen dus volgens plan geïnsemineerd worden met Duroc sperma.
Ook al lijken varkens minder knuffelbaar dan bijvoorbeeld onze schapen, toch willen ook Jannie, Janna en Marleen af en toe aandacht dus laat je niet afschrikken en ga eens langs om ze een lekkere knuffel te geven.