030 253 46 94 veefokkers@uu.nl

h.t. Bestuur

IMG_5165 aa
Volle Vaars Vooruit_DEFai_Tekengebied 1 kopie

Volle Vaars Vooruit 2021-2022

Voorzitter: Kasper Wetterauw

Vice-voorzitter: Dirk van der Wielen

Secretaris: Carmen Brauer

Penningmeester: Fokke Hindrik de Vries

Vice-penningmeester: Lieke Braam

Lid-PR: Maaike Lieftink

IMG_5994

Beste veefokkers,

Mijn naam is Kasper Wetterauw, 21 jaar oud. Ik kom uit het prachtige Zuidlaarderveen, een dorpje op de grens van Drenthe en Groningen. Mijn oom heeft hier een boerderij met zowel een koeien als akkerbouw tak. Ik vond het altijd mooi om op het bedrijf mee te helpen en zodoende ben ik uitgekomen bij de studie diergeneeskunde, waar ik dit jaar alweer aan de master ga beginnen. Verder hou ik van een mooi potje voetbal, maar voor de meeste andere sporten ben ik ook zeker te porren. Aankomend jaar heb ik de eer gekregen om de taak van voorzitter op me te mogen nemen. Nu er weer steeds meer mag hoop ik snel met jullie een koffietje te drinken in de kamer!

IMG_5716 (1)

Beste Veefokkers,

Ik ben Dirk van der Wielen, 20 jaar en kom uit het mooie Brabantse land. Ik woon in Mariaheide een klein dorpje tussen Veghel en Uden. Bij ons thuis hebben we een aantal brand rode runderen en een aantal schapen. Ik werk in de weekenden en vakanties bij een zeugenbedrijf met 1050 zeugen en dit doe ik altijd met veel plezier. Daarnaast ben ik vroeger ook al vaak bij de boeren geweest waardoor ik altijd heb geweten dat ik dit mooie vak zelf wil beoefenen. Ondertussen zit ik alweer in het derde jaar van deze mooie studie. Komend jaar zal ik de rol van vicevoorzitter op me nemen en zorgen dat de kamer er altijd netjes uitziet. Ik zie jullie vanzelf wel langslopen om gezellig een bak koffie te komen drinken.

IMG_5912

Heyhoi Veefokkers!

Ik ben Carmen Brauer, 20 jaar oud en opgegroeid in het zonnige zuiden (Weert, welteverstaan).

Om maar meteen de meest gevraagde vraag te beantwoorden; nee, ik kom niet van een bedrijf. Wél wist ik vanaf mijn achtste dat ik graag dierenarts zou willen worden. In welke richting ik verder zou gaan, was een probleem voor later. Nu ik een aantal keer met een veearts heb meegelopen en na een leuke commissie bij de veefokkers, vrees ik dat er voor mij niets anders op zit dan straks lekker de boer op te gaan!

In het tweede jaar van mijn bachelor mag ik naast studeren ook de rol van secretaris op me nemen. Ik houd ervan om sportief bezig te zijn maar ik maak altijd tijd voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Kom dus vooral langs in de kamer. Tot snel!

Liefs,

Carmen

IMG_4998

Beste veefokkers!

Ik ben Fokke Hindrik de Vries, 19 jaar.

Ik kom uit het dorpje Droegeham gelegen in het prachtige Friesland. Hoewel ik niet ben opgegroeid op een bedrijf, heb ik wel altijd op de ruimte gewoond en ben ik altijd eigenlijk omringd geweest door dieren.

Dieren hebben ook al zo lang ik me kan herinneren mijn fascinatie, maar pas toen ik op de middelbare mee mocht lopen met de veearts wist ik het zeker… Dit wil ik ook worden! En de tijd vliegt, ik zit nu in het tweede jaar van de mooiste studie ter wereld en dan mag ik dit jaar ook nog de functie van penningsmeester vervullen voor onze vereniging. Kom gezellig langs voor een bak koffie en tot snel in de kamer!

IMG_5574

Lieve veefokkers!

Ik ben Lieke Braam, 23 jaar oud en momenteel probeer ik de laatste vakken van mijn bachelor af te ronden. Ik kom uit Netterden, een klein dorpje in de Achterhoek. Hier hebben wij een gesloten varkensbedrijf met 350 zeugen. Tijdens de drukke periodes, dus met het spenen, werpen en biggen behandelen, vind ik het hartstikke mooi om mee te kunnen helpen thuis. Vanaf de middelbare school wist ik dat ik diergeneeskunde wilde gaan studeren en ik ben nog steeds blij met deze keuze.

Aankomend jaar mag ik de functie van vice-penningmeester op me nemen. Ik ga verantwoordelijk zijn voor de sponsoring voor deze mooie vereniging! We gaan er met z’n allen een heel mooi jaar van maken, dus kom vooral gezellig langs in de kamer. Ik kijk er naar uit!

Liefs,

Lieke

IMG_5633

Lieve veefokkers,

Mijn naam is Maaike Lieftink, 22 jaar oud, en kom uit een prachtig, klein dorpje in de Achterhoek; Vragender.
We hebben geen boerderij thuis, wel een ‘veestapel’ van welgeteld 5 kippen (jaja!), voor de koeien kan ik bij de buurman terecht, hier melk ik regelmatig en help met andere werkzaamheden.
Op de middelbare school wist ik nog niet wat ik wilde gaan studeren, maar toen mijn oog eenmaal op Diergeneeskunde viel, kon het ook niets anders meer worden. Mijn passie voor landbouwhuisdieren en voornamelijk koeien is door de jaren heen alleen maar gegroeid door meelopen met de dierenarts, en het zien van verschillende bedrijven.
Het 3e jaar van deze mooie studie is voor mij aangebroken en ook de taak om jullie Lid-PR te zijn. Ik zal jullie voorzien van de mooiste posters en up-to-date houden via de socials.
Op naar een jaar met heel veel mooie, gezellige activiteiten! Ik heb er super veel zinin, tot dan!

Liefs,

Maaike