Onze commissies zijn verantwoordelijk voor het organiseren van het overgrote deel van de actviteiten binnen de vereniging: lezingen en excursies over diverse onderwerpen binnen de landbouwhuisdierensector, rundveebeoordelingsavonden, de binnen- en buitenlandexcursie, praktische workshops zoals de cursus rectaal exploreren en het klauwbekapweekend, het uitbrengen van verenigingsblad de Koeieletters, het jaarlijkse symposium en om het jaar de expositie en de BoerVeeartsDag. 

Een commissie bestaat doorgaans uit zes studenten, bijgestaan door één of meerdere bestuursleden. De commissie komt op maandelijkse basis samen om te vergaderen. De commissies wisselen jaarlijks op onze Algemene Leden Vergadering.

Beurscommissie

Boyd Gerrits

Ellen van Soest

Mees van der Kooij

Melissa van der Veen

Puck Braat

Wiona Zwiep

Save the date!! Woensdag 19 april zal de innovatiebeurs weer plaats gaan vinden! Dit wordt natuurlijk een dag waarop je de kans krijgt je kennis te verdiepen en verbreden als toekomstig dierenarts. Verschillende bedrijven zullen interessante innovaties komen presenteren waar je later in de praktijk misschien wel mee te maken krijgt! Na de ronde van presentaties zal er een diner plaatsvinden waarna de beursvloer geopend wordt. Hier staan alle innovaties uitgestald in stands alwaar je onder het genot van een drankje de standhouders alles kunt vragen over hun innovaties. Kortom: een buitenkansje om op een hele gezellige manier veel kennis op te doen! Zet dus allemaal 19 april in je agenda, tot dan!

Excursie commissie

Bas Knoef

Linda Vreeswijk

Mark de Rooij

Monique van der Wal

Pascalle van Schie

Siem Ketelaars

Dit jaar gaan wij, Pascalle, Bas, Linda, Mark, Siem en Monique, twee superleuke meerdaagse excursies organiseren. De binnenlandsexcursie zal dit jaar weer oud en vertrouwd plaatsvinden in de winter in het weekend van 13 tot en met 15 januari. We zullen hiervoor afreizen naar het mooie Salland in Overijssel. We zijn druk bezig met een leuk programma voor jullie neer te zetten. Naast de verschillende bedrijven die we gaan bezoeken is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid in de avond. Dit wil je dus echt niet missen! Houd dit weekend vrij en zorg ervoor dat je op tijd bent met inschrijven!
En dan is er nog de fantastische BLE. Tijdens de BLE zullen we met zestig veefokkers de grens overgaan om daar bij verschillende bedrijven eens een kijkje te gaan nemen. We gaan zorgen voor leuke en uiteenlopende excursies, dus voor ieder wat wils! Waar we precies heen gaan houden we nog even geheim, dus houd de socials in de gaten voor de bekendmaking. Schrijf alvast BLE heel groot in je agenda van 21 april tot 28 april!
Wij kunnen niet wachten om samen met jullie zowel in Nederland als het buitenland de mooie landbouwhuisdierensector beter te leren kennen!

Expositie
commissie

Jette van Kooten

Julie van Riel

Lieke Braam

Nadia Lahaye

Pleuni van Maanen

Rianne de Regt

Koecommissie

Femke Lenes

Jelle Schutte

Marten Pol

Mark de Rooij

Sander Pelgröm

Sarah Boomaerts

Wij zijn 6 zeer enthousiaste koeienfanaten die gedurende 2022-2023 de organisatie binnen de koemissie op ons nemen. Alles wat direct of indirect met koeien te maken heeft boeit ons. Daarom willen we graag op een leuke manier ook voor anderen (die even enthousiast zijn, of die er juist weinig van weten) leerzame en zinvolle activiteiten op touw zetten. Het kan gaan om excursies naar bedrijven die producten verwerken, of juist maken voor deze branche. Daarnaast zullen er ook informatieve lezing gehouden worden over actuele onderwerpen die alles te maken hebben met koeien, bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen voor het welzijn van de dieren, of over regelgeving in de sector. Wij hebben er zin in, hopelijk jullie ook!

KHZH-commissie

Danie van der Tuuk

Elise Koorneef

Martin van den Dikkenberg

Maxime Smulders

Siem Ketelaars

Stella Steenbergen

Graag stellen wij ons aan jullie voor als de nieuwe KHZH-commissie. Naast het jaarlijkse schapen scheren, de verloscursus en de schapenmap hebben we ook volop andere ideeën voor aankomend jaar! We zijn hard aan het brainstormen om activiteiten te organiseren met bijzondere huisdierrassen. Maar natuurlijk hebben we ook genoeg ideeën rondom de altijd leuke schapen en geiten! Mocht je nu al super enthousiast zijn over schapen en wil je meer ervaring opdoen tijdens de studie, is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen in de schapenmap. Deze staat vol met boeren die wat extra handjes kunnen gebruiken van studenten bij het schapen verlossen, dus misschien is het iets voor jou! Het belooft een leuk jaar te worden vol met leerzame en leuke dingen op de planning 😊. Wij hebben er in ieder geval zin in en hopen jullie snel te zien bij één van onze activiteiten!

Pluimveecommisie

Carlijn Peeters 

Jorg Schellens

Mayke Timmerman

Nick van Bentem

Roelien Koekoek

Siem Ketelaars

Wij zijn de pluimvee commissie (oftewel de PluCo)! Wij gaan ons dit jaar bezighouden met alles wat te maken heeft met de pluimveesector. Wij willen meer kennis verspreiden over deze toch wel onderbelichte, maar hele mooie sector. Wij gaan lezingen en excursies houden, die iedereen die meer wil weten over de pluimveehouderij kan bijwonen. Wij hopen jullie snel te zien bij 1 van onze activiteiten!

Promotiecommissie

Carlijn Bögels

Isabelle van Klaveren

Jolien ten Brinke

Kasper Wetterauw

Puck Braat

Samantha van Schaik

Wij zijn de promotiecommissie en hebben de eer dit jaar om de vereniging en de prachtige landbouwhuisdieren sector te mogen promoten. Zo hebben wij een meeloopmap met praktijken in heel Nederland waarmee je in contact kan komen om een keer mee te lopen met een veearts en organiseren we de jaarlijks terugkerende kinderboerderijdag voor basisschoolleerlingen. Ook op social media zullen wij niet stilzitten. Je kunt hier aan het begin van elke week een overzicht verwachten van activiteiten die gaan plaatsvinden en aan het einde van de week leuke foto’s hiervan. Volg de Veefokkers dus vooral op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven!

Redactiecommissie

Dirk van der Wielen

Ellen van Soest

Isabelle Wakkers

Marit Wismeijer

Mikko Nabuurs

Rianne de Regt

Komend jaar nemen wij de zware taak op ons om de allermooiste Koeieletters te produceren. De Koeieletters is natuurlijk ons verenigingsblad dat we met onze hele vereniging een koesterund hart toedragen. In dit blad worden verschillende activiteiten benoemd zoals alle farmidabele lezingen die we organiseren, alle ongeëveenaarde excursies die georganiseerd worden en natuurlijke alle andere schitterunde verhalen die bij de Veefokkers beleefd worden of vroeger zijn beleefd. Daarnaast doen wij natuurlijk ons beste om de mooiste foto’s van de veestelijke feestjes in de Koeieletters te plaatsen. Daarom gaan wij nu snel Volle Vaars Vooruit om alle mooie verhalen in de Koeieletters te plaatsen. Dankzij onze kijk op de Koeieletters zullen wij dit blad naar een hoger niveau tillen en dit kunnen jullie natuurlijk allemaal bewonderen in de komende Koeieletters

Rundement commissie

Ellen van Soest

Geertje Heijkers

Renske Kempen

Romee Heideman

Tanya van Heijst

Wiep van Kimmenade

Wij zijn de rundementcommissie, een enthousiast groepje LH studenten. Wij organiseren allerlei leuke verdiepende lezingen en activiteiten. Ons hoofddoelgroep is voornamelijk  de master student, maar uiteindelijk is iedere geïnteresseerde welkom. Wij zitten in ieder geval vol met ideeën en hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over onze activiteiten! En hopelijk dus tot snel!

RVB-commissie

Alide Terwisscha van Scheltinga 

Bart Veld

Doortje Waasdorp

Kirsten Dekker

Rimmer Jansma

Sanne Kearns

Symposium commissie

Bart Veld

Beau van de Ven

Fokke Hindrik de Vries

Joanie Bruggink

Rianne de Regt

Yoni Veldhuis

Varkenscommissie

Annemarie Kusters

Bram Rompelberg

Carmen Brauer

Joost de Bresser

Lorraine van den Berg

Puck Braat

Wij, Annemarie, Joost, Carmen, Puck, Bram en Lorraine, zijn dit jaar de Varco! Dit jaar gaan wij de uitdaging aan om er voor te zorgen dat jij de varkens niet alleen kent van dat plakje ham op je tosti, maar ook dat je je kennis over deze roze vrienden uit de veehouderij kan vergroten door interessante lezingen, leerzame excursies en leuke activiteiten. Wij hebben er onwijs veel zin in en kijken ernaar uit om je de veelzijdigheid van deze sector te laten zien. Hopelijk zien we je snel op een van onze activiteiten!