Jaarlijks organiseert de symposiumcommissie in september een symposium over een zelfgekozen thema. Zo is het thema dit jaar ‘Voeding’. Er zullen allerlei lezing worden gegeven door sprekers die expert zijn in hun vakgebied. Vaak zijn dit dierenartsen die werkzaam zijn in de praktijk en vertellen over hun werk in relatie tot dit thema. Voorgaande thema’s waren ‘Locomotie’ en ‘Toekomst van de veearts’.

Bij het symposium is er de mogelijkheid voor alle aanwezigen om mee te eten, dit is traditioneel een stamppotbuffet en dit valt ieder jaar goed in de smaak! Het symposium wordt afgesloten met een borrel om na te praten en te netwerken.

Iedere twee jaar is er aansluitend aan het symposium een expositie waarbij door studenten geschilderde kunstwerken worden geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel. In 2023 was dit “Zorg om Boer en Tuinder” en bracht dit een mooi bedrag op.

Dit jaar zal het symposium plaatsvinden op 26 september en de kaartverkoop zal starten aan het begin van het nieuwe collegejaar. Een kaartje kost 7,50 en dit is inclusief goodiebag, diner en borrel. Voor meer informatie is het raadzaam om de sociale media zoals de Facebook en Instagram in de gaten te houden. Hopelijk zien we velen van jullie op het volgende symposium!

 

Een kleine terugblik op vorige symposia

In 2023 was het thema ‘Locomotie’