2020-2021

Dierennieuws oktober

De biggetjes zijn al lang geen biggetjes meer, maar worden mooi grote zeugen, ze groeien nog steeds hartstikke snel!

Dierennieuws oktober varken 1

Dierennieuws september

De Berkshire varkens groeien nog steeds als kool. Ga vooral eens langs om ze te bekijken, het zijn prachtige dieren en ze vallen flink op!

dierennieuws september varkens 2

Dierennieuws juni

Verder zijn biggen Rianneke, Atje, Yoni en Sjammie, geboren in april, alweer gespeend en ze maken het goed. We mogen ze alle 4 aanhouden en ze vallen lekker op tussen de biggen met hun mooie aftekening. Neem vooral eens een kijkje! De overige biggen gaan deels naar een kinderboerderij in de buurt en naar een natuurgebied in de Bilt.

Dierennieuws juni varkens

Dierennieuws mei

De kleine, schattige Berkshire biggetjes die jullie kenden van de vorige ledenmail zijn inmiddels alweer hele biggen geworden. Op 12 mei zijn ze gespeend en ze groeien al goed. In totaal worden er 4 zeugjes aangehouden, van beide zeugen (Bartelientje en Doutzen) twee. De overige biggen zullen naar een natuurgebied nabij de Bilt gaan.

Varkentjes mei

Dierennieuws april

Onze verenigingsvarkens hebben gebigd! Op 15 april heeft Bartelientje 5 gezond biggen gekregen. Twee hiervan hadden al een hele mooie Berkshire aftekening, het gaat om een zeugje genaamd Rianneke en een beertje. Enkele dagen later, op 19 april heeft ook Doutzen geworpen. Het gaat om een totaal van 12 biggen, waarvan 2 zeugjes die zwart zijn. Zij hebben de namen Yoni en Atje gekregen. In totaal zijn er dus 3 gegadigden om mee door te fokken, ze zijn inmiddels 75% Berkshire!

varkentjes

Dierennieuws maart

Volgende maand zullen Bartelientje en Doutzen gaan werpen! Dit zorgt dan naar verwachting voor flink wat variatie op de kraamafdeling. Benieuwd hoe de biggen eruit gaan zien.

Dierennieuws februari

Onze dragende gelten Bartelientje en Doutzen zijn aan het genieten in het dikke pak stro in de dragende zeugenstal. In april verwachten we biggen die makkelijker te onderscheiden zijn van de rest van de varkens, door de typische Berkshire kenmerken. Nu is het namelijk nog erg goed zoeken. Mocht je ze zelf een bezoekje willen brengen, de oor nummers zijn 3668 en 3669.

Varken

Dierennieuws Januari

Afgelopen maandag 18 januari zijn onze gelten Bartelientje en Doutzen drachtig gescand. Bartelientje is vorige maand eenmalig geïnsemineerd met Berkshire sperma en Doutzen is geïnsemineerd met Berkshire sperma en een dag later met sperma van een Tempo beer. In april verwachten wij dus een stap dichter bij ons fokdoel te zijn!

Dierennieuws december

Afgelopen maandag kwam er een TNT busje naar de varkensstal scheuren om daar het Berkshire sperma te leveren. Het was een precies klusje om het op tijd te leveren, want er zit een weekend tussen en de leveraars (uit Ierland) verschepen het niet in het weekend. Afgelopen paar dagen zijn er een tweetal gelten berig geweest. De gelt die op het moment van leveren het best berig was, is geïnsemineerd en dan is het 3 maanden, 3 weken en 3 dagen wachten.

December Varkens

Dierennieuws november

De varkens zijn flink aan het wennen in de dragende zeugenstal, ofwel genieten in het dikke pak stro, en een van de 4 wordt waarschijnlijk volgende maand geïnsemineerd met Berkshire sperma uit Ierland. Het gaat dan om de zeug die het best berig is. Het is even zoeken in de stal, maar als je ze eenmaal gevonden hebt zie je duidelijk het verschil met de rest van de varkens.

november Varken Tim