2020-2021

Dierennieuws Oktober

Alle eerstejaars hebben Froukje’s Saartje kunnen zien schitteren tijdens de introductie. Het was even wennen, maar al gauw steelde ze de show. Zoals jullie vast wel gezien hebben staat ze prachtig op de foto met alle mentorgroepjes. Binnenkort vieren we haar geboorte tijdens onze receptie.
Froukje is inmiddels opnieuw geïnsemineerd met sperma van de homozygoot zwarte blaarkop stier Franciscus (vader van Saartje). Wanneer ze drachtig is, zal ze verhuizen richting de Achterhoek. Tegen die tijd zal Bart Bokkers trotse eigenaar zijn.
Na de doodgeboorte van de kalveren van koe 82 was het geduld hebben. Halverwege september is ze voor de eerste keer geïnsemineerd. Helaas werd ze opnieuw tochtig en is ze 12 oktober voor de 2e keer geïnsemineerd. Hopelijk is ze dit keer drachtig!

Dierennieuws oktober Saartje

Dierennieuws September

Inmiddels hebben de eerstejaars haar ook ontmoet, want lieve Saartje was een waar fotomodel tijdens de introductie.Voor Froukje is voor in de toekomst een mooi nieuw adres gevonden. Ze zal nog geïnsemineerd worden op de Tolakker, maar wanneer ze drachtig is zal ze naar de Achterhoek verhuizen. De heer Bart Bokkers is dan de trotse eigenaar. Voor ons eigen fok doel is het nog wachten op koe 82. Wanneer ze weer tochtig is, zal ze geïnsemineerd worden met Fries Rood Bont sperma.

Froukje’s saartje net geboren

Dierennieuws juni

Nog geen twee dagen nadat we de Poll online hadden gegooid kregen we te horen dat Koe 82 aan het kalven was. Dit was echter drie weken te vroeg en het resultaat is twee dode stiertjes. Wat is dat balen! Het wachten op een Fries Roodbont kalfje gaat dus nog wel even duren. Alle hoop is nu gevestigd op het kalf van Froukje. Als dit een vaarskalf is wordt deze aangehouden en zal Froukje de Tolakker verlaten.

Dierennieuws mei

Nog een kleine maand en dan zal koe 82 gaan afkalven. Een maand verder is het de beurt aan Froukje. De uitgerekende data zijn respectievelijk 12 juni en 17 juli, maar niemand weet natuurlijk precies de dag en tijd dat het staat te gebeuren.

Yoni Koe 82 mei

Dierennieuws juni

Laten we maar met de deur in huis vallen. Nog geen twee dagen nadat we de Poll online hadden gegooid kregen we te horen dat Koe 82 aan het kalven was. Dit was echter drie weken te vroeg en het resultaat is twee dode stiertjes. Wat is dat balen! Het wachten op een Fries Roodbont kalfje gaat dus nog wel even duren. Alle hoop is nu gevestigd op het kalf van Froukje. Als dit een vaarskalf is wordt deze aangehouden en zal Froukje de Tolakker verlaten.

Koe 82 mei

Dierennieuws april

Nog maar een kleine twee maanden en dan is het eindelijk zover, koe 82 zal afkalven. De maand erna hopen we ook dat Froukje een mooie zwarte blaarkop op de wereld zet. Worden het vaarskalfjes of toch stierkalfjes? Wat wordt de precieze afkalfdatum en hoe laat komen de kalveren ter wereld?

Boyd en koe 82

Dierennieuws maart

Op het moment zitten we met smart te wachten op nieuw leven in onze koppel verenigingsdieren. Koe 82 en Froukje gaan onze zomer hopelijk nóg mooier maken dan dat hij naar alle waarschijnlijkheid wordt. In juni hebben wij namelijk 50% kans om dichter bij ons fokdoel te komen, doordat koe 82 dan gaat afkalven van een kalf met als vader de Fries Roodbonte Rivelino. Daarnaast zal er in juli een zwarte blaarkop van Froukje rondhuppelen op de Tolakker. Wachten duurt lang, vooral in deze tijd! Ook Froukje en koe 82 zijn de lockdown meer dan zat.

Tim en Boyd Maart

Dierennieuws februari

Onze verenigingsrunderen Froukje en Koe 82 aan het genieten van alle welverdiende aandacht van iedereen die ze komt bezoeken. Ze zijn helemaal in hun element en vooral Froukje zorgt erg goed voor haarzelf. Koe 82 en Froukje zijn uitgerekend op respectievelijk 12 juni en 17 juli.

Tim koe

Dierennieuws december

Afgelopen weken schieten de besmettingen weer omhoog. Gelukkig wordt er nog wel veel rondgehangen bij onze verenigingsdieren en dat volledig coronaproof. Het gaat goed met onze verenigingskoeien. Froukje heeft een hercontrole gehad en is nog steeds drachtig. Koe 82 krijgt nog een hercheck, maar wij hebben er alle vertrouwen in. Zoek haar eens op als je de stal binnenloopt!

December froukje AT

Dierennieuws november

Froukje (10 oktober geïnsemineerd) en de moeder (koe 82, 5 september geïnsemineerd) van ons toekomstig verenigingsrund zijn drachtig verklaard. Als alles meezit zal er volgend jaar dus een zwart blaarkop kalfje en een 50% fries roodbont kalfje rondlopen op de Tolakker!

November Koe 82 Yoni