Dierennieuws november 2022

 Tot slot hebben we natuurlijk nog de schapen. We hebben goed nieuws, want zowel Fabiënne, Cato als Sterre zijn drachtig gescand! Thimotheus heeft zijn werk dus goed gedaan dit jaar. De eerste lammetjes worden verwacht in februari. Hopelijk komen we dan eindelijk weer een stapje dichter bij het fokdoel. Spannend! 

 

Dierennieuws december 2022

Ook de schapen hebben met hun dikke wollen jas genoten van het winterse weer. In tegenstelling tot Veerle waren zij helaas wat cameraschuw… Zoals jullie vorige keer al konden lezen zijn Sterre, Fabiënne en Cato alledrie drachtig gescand.

Hun lammetjes worden half februari verwacht en hopelijk brengen zij ons weer een stap dichter bij het fokdoel! Voor die tijd zullen de schapen weer naar binnen verplaatst en geschoren worden, zodat ze helemaal klaar zijn voor het aflammeren. 

 

Dierennieuws januari 2023

 Over ongeveer 2 weken is het zover: dan zullen Fabiënne, Cato en Sterre gaan aflammeren. Twee weken geleden zijn ze geschoren, dus ze zijn er helemaal klaar voor! Houdt ze goed in de gaten als je binnenkort weer door de schapenstal loopt, want wie weet ben je de eerste om onze nieuwe verenigingsschapen te spotten. We hopen dat er een mooi ooitje bij zit met de juiste aftekeningen, want dan zouden we ons fokdoel gehaald kunnen hebben. We gaan duimen!
 
 
 

Dierennieuws februari 2023

Het grootste nieuws deze komt dit keer van de schapen! Fabiënne, Cato en Sterre hebben alledrie afgelammerd. Fabiënne heeft op
donderdag 16 februari twee prachtige ooitjes met de namen Vienna en Verona gekregen. Sterre is op zaterdag 18 februari moeder geworden van één ooi met de naam Toet. Cato heeft (met een beetje hulp van Ellen) op maandag 20 februari drie rammen op de wereld gezet, met de namen Johnnie, Kees en Sjakie. De zwarte lammeren vallen lekker op tussen alle witte en ze groeien als kool! Als je bij ze gaat kijken, hoef je dus niet lang te zoeken. Ondanks de zes lammeren in
totaal, komen we waarschijnlijk niet heel veel dichter bij het fokdoel. Fabiënne is een 2e generatie Zwartbles ooi en Cato en Sterre zijn 3e generatie
Zwartbles ooien. Sterre heeft dan nu wel een ooi (Toet) gekregen, maar helaas niet met de juiste aftekening. Eén van de zusjes Vienna en Verona heeft waarschijnlijk de beste aftekening. 

 

 

Dierennieuws maart 2023

 Lieke, Carmen en Maaike zijn halverwege februari voor het eerst geïnsemineerd. Helaas is maar één van de drie drachtig. De andere twee worden opnieuw geïnsemineerd. Het goede nieuws is wel dat ze nu wat langer op de Tolakker mogen blijven. In het vorige dierennieuws was namelijk te lezen dat ze de Tolakker zullen verlaten zodra ze drachtig zijn gescand, maar dit is nu dus nog niet het geval.
 

 

Dierennieuws april/mei 2023

De lammetjes hebben het goed naar hun zin op de Tolakker, want ze groeien als kool! Ze groeien zelfs zo hard, dat een aantal van hen al gespeend zijn. Daarnaast mochten de schapen met het heerlijke voorjaarsweer ook weer genieten van het groene  gras! Op de tweede foto zie je hoe Cato en twee van haar lammeren voor het eerste de wei op gaan. Wat zijn ze gegroeid ten opzichte van de eerste foto, die een tijdje geleden genomen is

.

Dierennieuws juni/juli/augustus 2023

De Zwartbles lammetjes genieten van hun tijd in het weiland en groeien lekker door. Toet was als eenling al zodanig gegroeid, dat ze twee
weken terug naar de slacht is gebracht. Van het vlees zal uiteraard weer iets lekkers gekookt worden tijdens de commissieborrel!

Dierennieuws september 2023

Ook bij de schapen is er groot nieuws! Timotheus heeft een nieuw huisje gevonden in Zeeland. In zijn plaats is afgelopen week deze kerel gearriveerd! We hebben hem Elmo genoemd. Hij is nog wat jong en onervaren, maar hopelijk slaagt hij erin onze dames te charmeren.

 

Dierennieuws oktober 2023

Bij de schapen doet Elmo hard zijn best om zoveel mogelijk brokjes te eten en lekker te groeien, voordat hij straks zijn best mag gaan doen bij de dames. Met Vienna en Verona gaat het helaas iets minder goed: één van de zussen heeft blauwtong opgelopen. We hopen dat ze snel weer wat opknapt!