[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws oktober”][vc_column_text]Leentje’s Yvon groeit als kool en doet het goed. Ze staat nog in de stal bij de schapen. Alle eerstejaars zijn al geruime tijd bekend met dit heerlijke dier. Ze is razend populair op de Tolakker, studenten gaan vaak langs bij Yvon om even  te knuffelen, want bang is ze zeker niet!

Binnenkort moet Mohna’s Leentje de Tolakker helaas verlaten, maar niet getreurd: Ze zal verhuizen naar Kinderboerderij de Koppelsteede, waar ons bestuurslid Jannie werkt. Zij zal zich in het weekend ontfermen over Leentje. Wanneer ze exact gaat verhuizen, dat weten we nog niet. We houden jullie op de hoogte!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/WhatsApp-Image-2017-10-15-at-12.00.28.jpeg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws september”][vc_column_text]Yvon groeit als kool en doet het goed. Ze heeft met alle nieuwe eerstejaars weer een paar drukke weken achter de rug. De hele dag nieuwe gezichten ontmoeten en een dag druk fotomodel spelen vielen haar zwaar maar ze heeft zich er krachtig doorheen geslagen. Ze heeft de eerstejaars introductie goed doorstaan maar had daarna wel een paar dagen nodig om weer volledig bij te komen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/WhatsApp-Image-2017-10-15-at-11.54.07.jpeg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws juni – juli – augustus 2017″][vc_column_text]Mohna’s Leentje is goed op weg in haar laatste lactatie op de Tolakker. Zij zal, na haar melkpiek, verhuizen naar de Koppelsteede. Leentje’s Yvon is hard op weg een mooie melkkoe te worden en drinkt haar melk gretig. Het zal, helaas voor haar, alleen niet lang meer duren tot ze geen melk meer zal krijgen en het zal moeten doen met hooi en brok. Daarnaast zijn we druk met haar aan het oefenen, zodat ze in september kan stralen op de foto’s met alle eerstejaars.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Koe-zomer.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws mei 2017″][vc_column_text]Verenigingsrund Mohna’s Leentje en Leentje’s Yvon

Als het goed is weet iedereen op de faculteit er al van: Mohna’s Leentje heeft 24 mei een prachtig mooi rood vaarskalfje ter wereld gebracht. Er waren nog maar weinig tekenen dat het kalf er aan zat te komen en het zou nog ongeveer een week duren tot de uitgerekende datum. Toch dacht Leentje om een uur of negen in de ochtend dat haar kalf eruit moest en net nadat het Tolakkerpersoneel klaar was met het melken van de koeien, stond er een beeldschoon Groninger Blaarkopkalf in het stro bij de droge koeien.

Wij hebben het kalf Leentje’s Yvon genoemd naar aanleiding van ons
bestuurslied en als knipoog naar ons introfilmpje. Leentje’s Yvon is een mooi kalf en ze lijkt de melktypische kenmerken van haar vader redelijk over te hebben genomen.  Ze loopt nu in de schapenstal in de strohokken dus kom gezellig langs om haar een knuffel te geven en lekker weg te dromen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/aaa4.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws april 2017″][vc_column_text]De tijd gaat hard en het duurt nog maar een kleine maand totdat ons Mohna’s Leentje uitgerekend is van de prachtige Blaarkopstier Jari 2, zodat we hopelijk een mooi vaarskalf mogen verwelkomen. Ze vermaakt zich prima tussen de droge koeien en staat meestal, wanneer wij langs komen, lekker aan het voerhek met haar neus in het voer. Ze lijkt zich nog niet zo druk te maken over de naderende dag als dat wij dat doen. Wij zijn al bezig met het organiseren van de fantastische receptie ter ere van haar kalf. Binnenkort zal ook de poll van start gaan, waarin men een gokje kan wagen om alles over het kalf te voorspellen. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd naar wat er gaat gebeuren en kunnen niet wachten tot het moment van afkalven. Tot die tijd zal Leentje natuurlijk goed door ons in de gaten gehouden worden en zullen haar verantwoordelijke adoptieouders, Sascha en Susanne, haar nauwlettend volgen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Koeienfoto-april.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws maart 2017″][vc_column_text]Mohna’s Leentje ligt inmiddels niet meer in de ligboxen maar is verplaatst om de laatste twee maandjes alle energie te kunnen steken in haar kalf. Mocht je dus op zoek zijn naar Leentje, om eens gezellig te knuffelen, dan moet je tegenwoordig linksaf naar de droge koeien. Aangezien het al erg dichtbij komt zal er binnenkort ook weer een poll komen over het kalf van Mohna’s Leentje, waar je moet voorspellen wat voor een kalf er geboren zal worden. Daarmee maak je kans op de prijzenpot!!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Koeienfoto-maart.png”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws februari 2017″][vc_column_text]In de rundveestal blijft Mohna’s Leentje gestaag nog een paar druppeltjes melk produceren, maar het zal niet lang meer duren tot ze droog gezet wordt. Ik denk ook zelf dat ze de eerste vakjes van haar advent kalender al heeft geopend. Met het vooruitzicht op een heerlijk strobed en een (verdiende) rustperiode zal Leentje haar laatste dagen in haar eerste lactatie rustig uitzitten.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Leentjee.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws januari 2017″][vc_column_text]Dikke Leen! Mohna’s Leentje is nu 156 dagen drachtig en staat nog steeds lekker tussen haar vriendinnen in de loopstal. De liters begint Leen een beetje te verliezen, maar gelukkig kan ze dit nog goed compenseren met haar gehaltes. Ondanks een niet optimaal aantal litertjes blijft Leentje blijft wel haar onverminderde drang naar knuffels behouden. Dus als je in de buurt bent: kom gezellig langs en geef Leentje nog wat extra aandacht, misschien gaat dan zelfs de productie weer wat omhoog.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_20170120_112230775_TOP.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws december 2016″][vc_column_text]Ons lieve Mohna’s Leente loopt nog steeds vrolijk tussen de melkkoppel en is hier rustig haar litertjes aan het produceren en is natuurlijk als het goed is druk aan het werk aan een nieuw vaarskalfje. Ze blijft aandacht vragen zoals altijd en is altijd in voor een knuffel als er mensen langs komen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/15672913_742567269229182_331764483647950224_n.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws november 2016″][vc_column_text]Mohna’s Leentje 3 maanden drachtig!

24 augustus is Leentje geïnsemineerd met Blaarkopsperma. Ze is nu twee keer drachtig gevoeld en we kijken daarmee heel erg uit naar wat het ons zal brengen. Ze is nu bijna drie maanden drachtig dus eind mei verwachten wij een mooi kalf. Na vorig jaar de geboorte van Hendrikus Wilhelmus Otto Bernard, hopen wij dit jaar op een vaarskalfje. Leentje is nu 75% Blaarkop en haar kalf zal 87,5% Blaarkop zijn, daarmee zou ons fokdoel bereikt zijn.

Verder heeft Leentje het erg naar haar zin. We hoorden dat Leentje goed is in studenten vervelen en bedelen om lekker eten. Daarnaast houdt ze erg van springen en rennen tijdens fotoshoots. Kortom, we zijn gek op ons verenigingsrund![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/DSC_0183.jpg”][/vc_column][/vc_row]