2020-2021

Dierennieuws februari

Het is erg gezellig in de schapenstal op de Tolakker. Er dartelt weer een hoop klein spul rond en zoals jullie gezien hebben op onze sociale kanalen is ook Fabiënne trotse moeder geworden van twee kerngezonde lammetjes. Een ooitje genaamd Sterre en een rammetje genaamd Hugo. De aftekening is niet helemaal naar ons zin (de rechter achterpoot van Sterre is onvoldoende wit), maar desondanks vinden wij ze prachtig.  Oreo en Cato zijn vorige maand helaas gust verklaard, maar onze ram Arnold heeft van ons een tweede kans gekregen om het kunstje te doen. Op dit moment doet hij weer zijn uiterste best om ons een generatie verder te brengen.

Tim Boyd schaapjes

Dierennieuws januari

Terwijl de eerste koppel schapen op de Tolakker alweer in een rap tempo geschoren zijn, zijn Fabiënne, Oreo en Cato alle drie bij Arnold geweest. Het was al bekend dat Fabiënne drachtig is. In januari zijn ook Oreo en Cato gescand, deze zijn helaas gust verklaard. Alle hoop is dus gevestigd op het lam dat zich in Fabiënne bevindt. Duimen voor een ooitje!

Schaap januari Boyd

Dierennieuws december

Terwijl de eerste koppel schapen op de Tolakker alweer in een rap tempo geschoren zijn, zijn Fabiënne, Oreo en Cato alle drie bij Arnold geweest. Het was al bekend dat Fabiënne drachtig is. In januari worden ook Oreo en Cato gescand, hopelijk zijn ook zij straks moeder van prachtige 5e generatie zwartbleslammeren.

3 schaapjes

Dierennieuws november

Tijdens het scannen van de schapen is ook Fabiënne drachtig bevonden. Het was even spannend, want eerst werd gedacht aan een verwerping of een dekinfectie, maar gelukkig bleek bij een nieuwe scan dat ze toch drachtig is van een eenling! Oreo en Cato moeten nog gescand worden, mochten ze ooilammeren krijgen volgend jaar met de juiste aftekening, dan zijn deze lammeren 5e generatie en dus zijn we 1 generatie verwijderd van het fokdoel!

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail