2020-2021

Dierennieuws mei

Op 28 april is Anne-Marie Lahaye van de Zwartbles fokkersgroep langs geweest om Hugo en Sterre te keuren. Hugo was perfect getekend, maar had een klein knikje in de nek. Helaas is Hugo nog te veel generaties verwijderd van de benodigde generaties om officieel in het stamboek opgenomen te worden. Sterre heeft helaas maar 1 wit achterpootje, het liefst zie je beide achterpoten wit. Wel kunnen we met haar verder in het hulpstamboek. Omdat we haar natuurlijk niet kunnen laten dekken door Arnold, zullen we opzoek gaan naar een nieuwe ram.

Dierennieuws april

Zoals jullie misschien wel gezien hebben lopen Sterre en Hugo samen met Fabiënne heerlijk buiten. Ze groeien als een razende. Volgende maand of de maand erna komt zoals het lijkt iemand van de Zwartbles Fokkersgroep langs om Sterre te keuren. Dan kan ook zij misschien opgenomen worden in het hulpstamboek

Dierennieuws maart

Bij de schapen was er de afgelopen weken een ware soap gaande. Oreo, Cato en Arnold hebben voor flink wat verwarring gezorgd. Vorige maand konden jullie lezen dat Arnold een tweede kans heeft gekregen om ons te helpen een generatie verder te komen in het stamboek. Een week nadat de ram die mogelijkheid kreeg, werden Oreo en Cato echter drachtig gescand. Niet van deze dekpoging natuurlijk, maar al van de eerste keer! Dit nieuws hebben we met veel blijdschap ontvangen en sommigen van jullie hebben er vast van gehoord.  Nu het trieste nieuws. Weer een week later kwam de dierenarts langs om opnieuw te scannen en wat bleek? Toch niet drachtig, een flinke domper… Nu het goede nieuws: Hugo en Sterre groeien als kool en staan er prachtig parmantig bij. 

schaap maart

Dierennieuws februari

Het is erg gezellig in de schapenstal op de Tolakker. Er dartelt weer een hoop klein spul rond en zoals jullie gezien hebben op onze sociale kanalen is ook Fabiënne trotse moeder geworden van twee kerngezonde lammetjes. Een ooitje genaamd Sterre en een rammetje genaamd Hugo. De aftekening is niet helemaal naar ons zin (de rechter achterpoot van Sterre is onvoldoende wit), maar desondanks vinden wij ze prachtig.  Oreo en Cato zijn vorige maand helaas gust verklaard, maar onze ram Arnold heeft van ons een tweede kans gekregen om het kunstje te doen. Op dit moment doet hij weer zijn uiterste best om ons een generatie verder te brengen.

Tim Boyd schaapjes

Dierennieuws januari

Terwijl de eerste koppel schapen op de Tolakker alweer in een rap tempo geschoren zijn, zijn Fabiënne, Oreo en Cato alle drie bij Arnold geweest. Het was al bekend dat Fabiënne drachtig is. In januari zijn ook Oreo en Cato gescand, deze zijn helaas gust verklaard. Alle hoop is dus gevestigd op het lam dat zich in Fabiënne bevindt. Duimen voor een ooitje!

Schaap januari Boyd

Dierennieuws december

Terwijl de eerste koppel schapen op de Tolakker alweer in een rap tempo geschoren zijn, zijn Fabiënne, Oreo en Cato alle drie bij Arnold geweest. Het was al bekend dat Fabiënne drachtig is. In januari worden ook Oreo en Cato gescand, hopelijk zijn ook zij straks moeder van prachtige 5e generatie zwartbleslammeren.

3 schaapjes

Dierennieuws november

Tijdens het scannen van de schapen is ook Fabiënne drachtig bevonden. Het was even spannend, want eerst werd gedacht aan een verwerping of een dekinfectie, maar gelukkig bleek bij een nieuwe scan dat ze toch drachtig is van een eenling! Oreo en Cato moeten nog gescand worden, mochten ze ooilammeren krijgen volgend jaar met de juiste aftekening, dan zijn deze lammeren 5e generatie en dus zijn we 1 generatie verwijderd van het fokdoel!