[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws oktober”][vc_column_text]De schapen lopen nog lekker in de wei en Gerda, Nicolien en José groeien lekker door. Om de cyclus netjes synchroon te trekken zijn ze deze maand gesponsd. Verder zijn we hard op zoek geweest naar een nieuwe ram en wij hebben een prachtexemplaar gevonden.
Verrassend genoeg draagt hij de naam: Koen. Hij staat nu nog in de stal op de Tolakker, maar zal binnenkort aan het werk mogen.

Ook zijn drie schapen 7 oktober op de Maliebaandag geweest. Daar hebben de mensen kennis gemaakt met onze mooie Zwartblessen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/WhatsApp-Image-2017-10-07-at-11.23.37.jpeg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws september”][vc_column_text]De schapen lopen nog lekker in de wei en Gerda, Nicolien en José groeien lekker door. Nog een paar weekjes en dan zullen ze weer gedekt worden, om de cyclus netjes synchroon te trekken zullen ze dan ook begin oktober gesponst worden. Verder zijn we hard op zoek geweest naar een nieuwe ram en wij hebben een leuk exemplaar gevonden. Wij hopen de ram binnenkort te mogen verwelkomen op de Tolakker en zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden als hij aangekomen is.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/WhatsApp-Image-2017-10-15-at-11.50.51.jpeg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws juni – juli – augustus 2017″][vc_column_text]De zomer is alweer even aan de gang, het gras groeit hard en de schapen lopen gezellig in de wei te grazen. Alweer een tijdje lopen ze als een grote familie bij elkaar. Ze hebben een paar weken binnen gestaan, waardoor ze goed gewend zijn aan mensen. Ook zijn alle ooitjes inmiddels geënt tegen q-koorts. De tijd gaat snel en het zal dus niet lang meer duren  voordat ze gedekt kunnen worden. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een nieuwe dekram.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Schaap-zomer.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws mei 2017″][vc_column_text]De schapen zijn, nadat we ze met een groep enthousiastelingen en een keurmeester hebben uitgepunt, met zijn allen bij elkaar gezet en lopen nu samen bij de Cambridgelaan rond. De ooien hebben volgens de keurmeester geen uitmuntunde bouw en het puntenaantal viel wat tegen, maar de lammeren lijken een stuk meer potentie te hebben dan hun moeder. Sander Sjouke (vader van de lammeren) had een stuk betere beoordeling en we hopen dan ook binnenkort net zo’n mooie nieuwe ram te kunnen vinden voor komend dekseizoen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/20170617_140137.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws april 2017″][vc_column_text]Al onze schapen lopen met hun zeer mooie lammeren in de weide. Afgelopen maandag zijn ze gekeurd door de keurmeester van de zwartblesfokkers, deze vond het mooie lammeren en ze groeien goed. Ze zijn nu opgenomen in het hulpboek. Als je ze wilt bezoeken is dat natuurlijk altijd mogelijk. Je moet wel even zoeken, want ze staan verspreid over de Uithof. Diva staat met José en Kneiter in het landhok, Dora en Lana staan met hun vier lammeren achter de botanische tuinen en Heidi staat met Olivia zoals velen van jullie misschien al gezien hebben gezellig bij de Cambridge. Ook staat er een lam van Dora in de potstal.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Schapenfoto-april.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws maart 2017″][vc_column_text]De schapen hebben het weer zeer druk gehad en hebben samen weer een heel stel mooie zwartblesjes ter wereld gebracht. Bij dezen willen wij meteen de gelegenheid nemen om de namen van deze lammeren bekend te maken.  Dora heeft nu twee mooie rammetjes naast zich lopen genaamd Otis en Rambo. Bij Lana lopen twee ooitjes genaamd Nicolien en Gerda, met een knipoog naar twee van de drie heren uit ons bestuur. Heidi Rosamunde houdt het bij één ooilam, die de prachtige naam Olivia krijgt. Dit lam heeft het meeste Zwartblesbloed, maar nog niet geheel de juiste aftekening. Diva loopt inmiddels buiten met haar (ooi) lam José te dartelen in de wei haar andere lam zit bij de bar en zal de naam Kneiter gaan dragen.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/Schapenfoto-maart.png”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws februari 2017″][vc_column_text]De tijd gaat hard en de kortste maand van het jaar is alweer voorbij. Ook al is de maand een paar dagen korter dan alle anderen het dierennieuws is des te langer. De meteorologische lente is weer van start gegaan en dat betekend natuurlijk ook weer nieuwe lammeren!

Op 17 februari heeft diva haar lammeren ter wereld gebracht. De drieling, twee rammen en één ooitje, doen het erg goed en zien er zeer gezond en kwiek uit. Ook al hebben deze lammeren ons qua genetica misschien niet dichter bij ons doel gebracht, qua aftekening zijn ze wel conform de regels van het zwartbles stamboek. Helaas is er bij de schapen ook slecht nieuws. Victor een van de twee rammen gaat ons zeer binnenkort verlaten de tolakker heeft geen plaats voor hem en in dit jaargetij is het niet makkelijk een plek voor hem te vinden. Hij zal dus binnenkort op een bord te vinden zijn.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/20170303_163148-e1494936091668.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws januari 2017″][vc_column_text]Bij de schapen was er goed nieuws. De meeste ooien waren al drachtig verklaard, maar alleen Heidi Rosamunde was nog een twijfelgeval. Gelukkig kunnen wij jullie nu ook verblijden met het nieuws dat Heidi ook drachtig is verklaard. De schapen zijn grotendeels al naar stal gehaald en zullen binnenkort geschoren worden. Daarna kijken we uit naar halverwege februari wanneer we de eerste lammeren verwachten.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2017/01/IMG_20170120_113358323_HDR-1.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws december 2016″][vc_column_text]Beste veefokkertjes. Het is alweer lekker nat en koud buiten maar daar hebben de meeste van onze lieve verenigingsdiertjes geen enkel probleem mee. De schaapjes lopen nog allemaal vrolijk in de wei hun gras te eten en zijn bijna allemaal drachtig gescand. Helaas is ons lieve Heidi Rosamunde niet drachtig geworden, we zullen het de onervarenheid in de liefde noemen. Komend jaar brengt ons dus niet dichterbij ons fokdoel maar we hopen dat er uit Lana, Diva en Dora komende lammerperiode wel mooie ooilammeren komen met een aftekening die we graag zien in een zwartbles om toch iets dichter bij ons doel te komen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161110_153015635.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][helpme_custom_heading custom_heading_text1=”Dierennieuws november 2016″][vc_column_text]Diva, Lana en Dora hopelijk drachtig!

Het gaat harstikke goed met onze zwartbles verenigingsschapen. Wij zijn blij te mogen melden dat Diva drachtig is. Dora en Lana waren afgelopen keer bij het scannen niet drachtig. Zij zijn weer terug bij de ram gezet en we hopen dat ze nu wel drachtig zijn. Met Heide Rosamunde gaat het heel goed, hopelijk wordt zij ook drachtig. Haar aftekening is niet helemaal zoals we dat graag zien bij een Zwartbles, maar ze heeft wel de typishe bouw van een Zwartbles en het meeste bloed van alle ooien die we op het moment houden.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][helpme_image src=”http://veefokkers.nl/wp-content/uploads/2016/12/IMG_20161110_152941964.jpg”][/vc_column][/vc_row]